02 / 05 / 2024

devletin bina kira giderleri

devletin bina kira giderleri

Maliyetleri düşürmek amacıyla bina ve taşıtta kiralama yöntemine geçilmesi devlete pahalıya mal oldu. Taşıt ve hizmet binaları başta olmak üzere devletin ilk 6 ayda ödediği kira bedeli yüzde 38 artarak 550 milyon lirayı aştı...

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerinden biri olan kira desteği, pek çok dar gelirli aileye nefes aldırıyor. Peki kaç lira kira desteği ödeniyor? Başvurmak için ne gerekiyor?

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Kira desteğini kimler alabilir? Kaç TL kira desteği veriliyor?

Kiraların astronomik artması nedeniyle pek çok vatandaş kira parasını denkleştirmekte güçlük yaşıyor. Devletin zor durumdaki vatandaşlara yaptığı destek ödemelerinden kira  desteğine kimler başvurabilir? Ne kadar kira yardımı yapılıyor?

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

Kovid-19 salgını sebebiyle devletin işletmelere yaşadığı mali kayıpların telafi edilmesi amacıyla sunulan gelir kaybı, ciro kaybı, kira destekleri için başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Esnafa kira yardımından vergi alınacak mı?

Devletin vatandaşlarına yaptığı mali transferler karşılıksız verilir. Dolayısıyla bu yardımların vergiye tabi tutulmaması gerekmekte. Vergiye tabi tutulması amaçla bağdaşmaz. Peki esnafa verilecek kira yardımı vergiye tabi tutulacak mı? İşte detaylar...

Samsun Büyükşehir vakıflar için 903 bin TL kira ödedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

devletin bina kira giderleri Haberi

devletin bina kira giderleri

Maliyetleri düşürmek amacıyla bina ve taşıtta kiralama yöntemine geçilmesi devlete pahalıya mal oldu. Taşıt ve hizmet binaları başta olmak üzere devletin ilk 6 ayda ödediği kira bedeli yüzde 38 artarak 550 milyon lirayı aştı.


Son yıllarda özelleştirmelere hız verip elindeki menkul ve gayrimenkulleri satan devletin kira giderleri yıldan yıla katlanarak artıyor. Daha fazla tasarruf edileceği düşünülerek özellikle taşıt ve hizmet binalarında kiralama yöntemine geçilmesi sonucunda devletin aylık ortalama kira faturası 100 milyon liraya ulaştı.


Personel taşımaya 192 milyon


Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı 2014 bütçe uygulama sonuçlarına göre, devletin bu yılın ilk 6 ayında ödediği kira giderleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38,2 oranında artarak 398 milyon liradan 550 milyon liraya çıktı.  Devlet ilk altı ayda personel servisi kirasına 192, hava taşıtına 32,...