07 / 07 / 2024

Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu

Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu

Fas'ta düzenlenen "Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu"na katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut, "Devletlerin gayrimenkul politikası yeterli konut hakkına dayalı olması gerekir" dedi. İşte Bulut'un açıklamaları...

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Bahçelişehirler Ulusal Gayrimenkul Yatırımları Ve Organizasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Bahçelişehirler Ulusal Gayrimenkul Yatırımları Ve Organizasyon Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de Mustafa Sönmez tarafından kuruldu.

Vakıf GYO Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı.

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 6.8 arttı!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) yapılan açıklamaya göre; ülke genelinde Ocak-Kasım döneminde gayrimenkul yatırımları yüzde 6,8 arttı. 

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda neler konuşuldu?

“Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360” üçüncü gününde de mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu.

2020'nin 7 ayında 1 milyon 423 bin 627 gayrimenkul satıldı!

Temmuz 2020'de 365 bin 179 gayrimenkul satıldı. İlk 7 ayda toplam gayrimenkul satış sayısı 1 milyon 423 bin 627 oldu. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu harcı ile devletin kasasına toplamda 9,6 milyar TL girdiğini belirtti. 

Halk GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA-, kısa vadeli A1+!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın "yatırım yapılabilir" kategoride; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) AA-, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR) A1+, her iki not görünümünü ise "stabil" olarak belirlendi...

Deniz GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli A+, kısa vadeli A-2!    

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ'nın "yatırım yapılabilir" kategoride; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) A+, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR) A-2, her iki not görünümünü ise "durağan" olarak belirlendi...

Halk GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA-, kısa vadeli A1+!    

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ'nın "yatırım yapılabilir" kategoride; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) AA-, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR) A1+, her iki not görünümünü ise "stabil" olarak belirlendi...

Ata GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli BBB, kısa vade A-3!    

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın uzun Vadeli Ulusal Notu ‘BBB (Trk)' ve Kısa Vadeli Ulusal Notu ‘A-3 (Trk)' olarak teyit edildi...

16. Gayrimenkul Zirvesi başladı!

Bu yıl 16'ncısı "Türkiye Gayrimenkul Sektörünün DNA'sı Mercek Altında" teması ile düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi, gayrimenkul sektör temsilcileri, kanaat önderleri ve ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi isimlerin katılımıyla Uniq İstanbul'da başladı.

Heafey Group ulusal kadın yelken kupasının ana sponsorluğunu üstlendi!

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştiren “2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası”nın ana sponsorluğunu dünyaca ünlü gayrimenkul şirketi Heafey Group üstlendi.

Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu Haberi

Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut,  "Devletlerin gayrimenkul politikası yeterli konut hakkına dayalı olması gerekir" dedi.


Sempozyuma, TOKİ Başkan yardımcıları Dr. Ahmet Şahin, Ömer Bulut ile TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ömer Arısoy'dan oluşan heyet, Fas'ın Suheyrat kentinde "Devletin Ulusal Gayrimenkul Politikası Sempozyumu"na katıldı.


Heyet adına, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, Türkiye'nin sosyal konut projesini anlatan sunum gerçekleştirdi. 


"Devletlerin gayrimenkul politikası yeterli konut hakkına dayalı olması gerektiğini" ifade eden Bulut, "Yaşadığımız bu çağda şehirleşme hızlı bir şekilde gelişiyor, gayrimenkul piyasasını çok ciddi şekilde etkileyen bu büyüme ile emlak piyasasında fiyatlar yükseliyor. Yükselen emlak piyasasında devletlerin düşük gelirli vatandaşlarına konut sağlayabileceği projeler gereklidir" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin düşük gelirli vatandaşlarına konut sağlayabilmesi için TOKİ'nin gerçekleştirdiği projelere değinen Bulut, "Birçok ülke vatandaşına konut sağlamak için projeler gerçekleştiriyor,...