21 / 05 / 2024

Devre müllk sözleşmesinden cayma

Devre müllk sözleşmesinden cayma

Bir tur firması tarafından tanıtımı yapılan "devre mülk" için sözleşme imzalayan tüketici, yasal süreci içinde cayma hakkını kullanınca şirket toplam 10 bin liralık sözleşme bedelini talep etti. Mahkeme ise senedi iptal etti.

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

KPSS'den 60 puan alanlar hemen baksın! 539 sözleşmeli personel alımı başladı! En az lise mezunu! Fırsatı kaçırmayın

Milyonlarca kişi son dakika memur alımı ve sözleşmeli personel alımı ilanlarını araştırıyor. KPSS'den 60 puan alanlar hemen baksın! 539 sözleşmeli personel alımı başladı! En az lise mezunu! Fırsatı kaçırmayın.

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı 2023? Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nereden öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları belli oldu mu? Binlerce kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. İşte detaylar!

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Sözleşmeli er alımları başladı!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli er kadrosuna personel alımının gerçekleşeceği belirtildi ve adaylardan istenen şartlar bu duyuruda yer aldı. İşte o duyurunun detayları…

'Evim şirketleri'nin 45 bin sözleşmesi devredilecek!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tasfiyesini sürdürdüğü tasarruf finansman şirketlerinin müşteri sözleşmelerinin fiili devir-teslim işlemleri başladı.

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

İstanbul'un Okmeydanı ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde kriz yaşanıyor. Mahalleliler, sözleşmenin ve projenin olmadığını söylüyor...

Akfen GYO, Bursa'daki konsept projesi için Penguen Gıda ile sözleşme imzaladı!

Akfen GYO, Penguen Gıda Sanayi A.Ş.'nin  Bursa Görükle'de hayata geçireceği proje için "Karma Kullanım Projesi Mimari Ön Konsept Tasarım Hizmetleri Sözleşmesi"ni imzaladı.

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Devre müllk sözleşmesinden cayma Haberi

Devre müllk sözleşmesinden cayma

İstanbul merkezli bir tur şirketi tarafından tanıtılan "devre mülk" için protokol imzalayan tüketici, yasal süre içinde cayma hakkını kullanınca firma yetkilileri 10 bin liralık sözleşme bedelini tahsil etmek istedi.


Tüketicinin başvurduğu Bursa 4'üncü Tüketici Mahkemesi, 9 bin 700 lira bedelli senedin iptaline, tahsil edilen 300 liralık avansın da yasal faiziyle tüketiciye iadesine karar verdi.


 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa'nın Kestel ilçesinde yaşayan Bayram Erdoğmuş, devre mülk için iletişim kurduğu İstanbul merkezli tur şirketi tarafından 30 Mayıs 2014 tarihinde Yalova'daki bir termal tesise götürüldü.


Erdoğmuş, tanıtım amaçlı gittiği tesisleri inceleme imkanı olmadan, psikolojik baskı altında 10 bin lira bedelli devre mülk sözleşmesine imza attığı iddiasıyla Bursa Tüketiciler Derneğine başvurdu.


Dernek aracılığıyla şirkete ihtarname gönderen ancak olumsuz yanıt alan Erdoğmuş, 17 Temmuz 2014'te Bursa...