15 / 05 / 2024

devre tatilin cayma hakkı kaç gün

devre tatilin cayma hakkı kaç gün

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tatil sezonuyla birlikte tüketicilerin çoğu zaman aldatılmasına neden olan devre tatillere el attı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip olacak.

Nas Devre Mülk Gayrimenkul Turizm Reklam Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nas Devre Mülk Gayrimenkul Turizm Reklam Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emin Şeker tarafından kuruldu.

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Borsa İstanbul'da panik havası! Borsa açılışta devre kesti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 6,38 düşüşle 4.489,58 puandan başlarken, değer kaybının yüzde 5'i aşması nedeniyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye sokuldu.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerden piyasalar da oldukça etkilendi. Deprem haberinin duyulmasıyla haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul’da bugün de kayıplar derinleşti ve devre kesici çalıştı.

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada sular durulmuyor. 2023 yılına olumsuz başlayan Borsa İstanbul’da endeks yüzde 5’lik düşüşle 4 bin 754 puana kadar gerileyince devre kesici uygulandı.

Borsada devre kesici çalıştı! O sektörde büyük kayıp var!

Borsa İstanbul bugün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. BIST 100 endeksi, yüzde 5,19 değer kaybıyla günü 4.728,88 puandan tamamlarken, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi uygulamasıyla, pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durduruldu.

Sur Yapı Antalya Tatil Evleri'nde yıl sonu fırsatı! 89 bin TL'den başlayan fiyatlarla devre mülk sahibi olabilirsiniz!

Sur Yapı Antalya Tatil Evleri'nde dev yıl sonu fırsatı başladı. Projede Aralık-Ocak-Şubat dönemine özel 89 bin TL'den başlayan fiyatlarla devre mülk sahibi olunabiliyor. İşte ayrıntılar...

Devre mülk sahiplerine büyük vurgun! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Devre mülkü olanları arayarak yabancılara yüksek fiyata satacaklarını vaat ederek 5 milyon TL'lik vurgun yaptıkları ileri sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Emekli promosyonu cayma bedeli ne kadar?

Emekli promosyonları ve buna bağlı olan konular gündemde yer alıyor. Özellikle emekli promosyonu cayma bedeli. İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük satılık devre mülk fiyatları Ekim 2022...

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

devre tatilin cayma hakkı kaç gün Haberi

devre tatilin cayma hakkı kaç gün


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tatil sezonuyla birlikte tüketicilerin çoğu zaman aldatılmasına neden olan devre tatillere el attı.


Satıcı yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde tüketiciden tazminat talep edemeyecek. Tüketici, sözleşmelerin kurulmasından itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip olacak.


Bakanlık, Tüketici Kanunu kapsamında hazırladığı Devre Tatil Sözleşmeleri düzenlemesini tamamladı. Uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerine ilişkin ödemelerin, üyelik aidatı da dahil olmak üzere eşit olarak yıllık taksitlere bölündüğü ödeme planına göre yapılması zorunlu olacak. Sözleşmede, bedelin taksitli ödeme planının dışında başka bir ödeme seçeneğiyle yapılmasına imkan veren hükümler yer alamayacak.


Sözleşmeden dönülmesi durumunda tüketiciden sadece sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar tazminat talep edilebilecek. Satıcı yükümlülüklerini hiç ya da gereği gibi yerine getirmezse tüketiciden herhangi bir bedel talep...