07 / 05 / 2024

devremülk mağdurları

devremülk mağdurları

Son yıllarda artış gösteren devremülk satışları tüketiciler tarafından büyük rağbet görüyor. Birçok firma televizyon ve internet üzerinden devremülk tanıtımı yaparken yapılan satışlardan son 6 ayda sadece İstanbul'dan...

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Devre mülk mağdurları TBMM'de!

Termal tesislerde yapılan projeler nedeniyle devre mülk hakkından kaynaklanan mağduriyetlerin tespit edilmesi ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için meclis araştırması önergesi verildi.

Devremülk mağdurları dikkat!

Uygun fiyatlara ortak tapu üzerinden sunulan devremülkler makul bir tatil seçeneğinin yanı sıra kimi zaman ciddi mağduriyetler de yaratıyor. Vatandaşlar, hayal ettikleri devremülklere kavuşamadığı gibi sözleşmeyi iptal etmek istediklerinde de birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor.

Devre mülk mağdurlarına özel yasa talebi! 

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, en az 700 bin kişinin mağdur halde olduğu devre mülk sistemi için özel yasa çıkarılması yönünde açıklamalarda bulundu...

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!

Devremülk ve maketten konut piyasasında ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu 8 yıl önce girdiği konutu satın alamayan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayrıca, mahkeme sürecinin uzun olduğunu belirtti. 

Devre mülk mağdurları için 'eylem planı' talebi!

Tüketici dernekleri ve federasyonlarının temsilcileri, devre tatil ve devre mülk mağdurlarının sorunlarının çözülmesiyle ilgili hükümetten, ilgili bakanlık ve kurumlardan eylem planı istediğinde bulundu.

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Jet Fadıl mağdurları nasıl kandırıldıklarını anlattı!

"Jet Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz ve akrabalarının, Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mağdurlar siyasileri suçladı...

Yalova'daki devre mülk mağdurlarının sayısı 300'ü aştı!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, sadece bir ildeki devre mülk mağdurlarının sayısının 300'ü aştığını söyledi.

Sapanca Hills mağdurlarından eylem!

Bir dönem Sapanca'nın en büyük devremülk projesi olarak anılan Sapanca Hills icradan satışa çıkarıldı. 2650 mağdur 25 Şubat Pazar günü projenin önünde eylem yaptı...

Nevşehir'de devre mülk mağdurları eylem yaptı!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devre mülk satışı yapan termal tesis tarafından mağdur edildiklerini öne süren grup, protesto gösterisi düzenledi.

Avukat Mehmet Uyar'a devremülk şirketine dava açma cezası!

Adana Barosu avukatlarından Mehmet Uyar, devremülk şirketinin müşteri portföyünü gizlice ele geçirip, müşterilerden vekaletname alarak şirket aleyhine dava açmakla suçlanıyor.

devremülk mağdurları Haberi

devremülk mağdurları


Son yıllarda artış gösteren devremülk satışları tüketiciler tarafından büyük rağbet görüyor. Birçok firma televizyon ve internet üzerinden devremülk tanıtımı yaparken yapılan satışlardan son 6 ayda sadece İstanbul'dan. 137 kişi şikayetçi oldu. Reklamlarda gerçek faaliyet bilgilerini aktarmayan bazı firmalar tüketiciyi yanıltırken devremülk sözleşmesi imzalamadan ücret talep edilmesi de dolandınalığa kapı aralıyor. Yaz sezonunun başlamasıyla vatandaşar tatil yörelerine akın etti. Tatilini otellerde geçirmek istemeyenler ise devremülk satın alıyor. Yaz sezonunu fırsat olarak gören bazı firmaların ise tüketicileri yanıltarak devremülk satışı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. İstanbul'da 2013 yılının ilk 6 ayında devremülk satışlarından 137 kişi tüketici hakem heyetlerine başvururken özellikle yaz döneminde bu şikayetler artış gösterdi. 3 ay önce televizyon reklamlarında gördüğü bir firmadan devremülk satın almaya karar verdiğini söyleyen Ç.G, telefonla bilgi...