28 / 04 / 2024

devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu

devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu

Satıcı devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorunda oluyor. İşte devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

2024 ve 2025 yılındaki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin karar bugünkü 32298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Memura 3 ayda bir zam!

Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin yaptığı ankete katılan memurların yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması için oransal zamların 3'er aylık dilimler halinde verilmesi yönünde oy kullandı. İşte detaylar...

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan toplu iş sözleşmesine ilişkin tarih verilirken, Ekonomist Muhammet Bayram da zam rakamlarını peş peşe duyurdu. 

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar senelik yaptıkları, kira sözleşmesine dair bazı detayları merak etmektedir. İşte kira kontratına dair araştırılanlar!

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan birinin, kira sözleşmelerine ilişkin olacağı öğrenildi. 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile birlikte kira sözleşmeleri, e-Devlet Kapısı üzerinden düzenleneceği ifade edildi.

TOKİ’de sözleşme ne zaman imzalanır? TOKİ kura çıkarsa iptal edilir mi?

TOKİ sözleşme konusu şu sıralarda sıklıkla karşımıza çıkan konulardan biridir. Özellikle kurada ismi çıkanlar bu konuda pek çok soru sormaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair araştırılan detaylar!

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!

TOKİ ÖDEME TAKVİMİ! TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023? TOKİ sözleşmesi imzalamadım ne olur?

TOKİ konut kurasında isimleri çıkan kişiler, sözleşme ve ödeme takvimini araştırmaya başladı. İşte 2023 TOKİ sözleşmesine dair araştırılanlar!

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu iş sözleşmesine ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren zam pazarlığı ve 50 bin geçici işçinin kadroya alınması konusunda son viraja girildi.

devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu Haberi

devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu

Devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu!

Satıcı veya sağlayıcı, ilgili Yönetmelik kapsamında düzenlenen devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorunda oluyor.


Ön bilgilendirme formunun, en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenmesi zorunludur.


Ön bilgilendirme formunun yönetmelik kapsamında belirlenen bilgileri içermesi gerekiyor.


Devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu örneği:


a) Satıcı, sağlayıcı ve malikin isim, unvan, açık adres, telefon ve varsa MERSİS numarası ile diğer iletişim bilgileri.


b) Sözleşme konusu hakkın tanımı, niteliği, kapsamı ve kullanım koşulları.


c) Sözleşmenin süresi, sözleşme konusu hakkın kullanılabileceği dönem ve tarih aralığı.


ç) Sözleşme konusu taşınmazın fiili durumu ve yeri.


d) Sözleşme konusu hakkın kullanımı için ödenecek tüm vergiler dahil toplam...