30 / 04 / 2024

devremülk yasasının hükümleri

devremülk yasasının hükümleri

Devremülk yasası nın mevzuatı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu' na göre devremülk hakkı yılın belli dönemlerinde 15 günden az olmamak şartıyla kullanılabiliyor...

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022! Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları merak ediliyor. Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları Eylül 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022...

Hükümetten asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması! Enflasyon eritti zam şart

Milyonlarca asgari ücretli ve emekli bayramda maaş hesabı yapıyor. Asgari ücretlinin maaşlarındaki erime ve enflasyon baskısını hükümet de kabul etti. Zam açıklaması geldi. İşte detaylar..

Milyonlarca emeklinin beklediği müjde! "Bayram ikramiyesi bu sene 2 bin 500 TL yatsın" Hükümet ne cevap verdi?

Türkiye'de artan dolar kuru ve enflasyon nedeniyle emekli maaşları da eridi. Bu sene 1000 TL bayram ikramiyesi alacak emekliler, bu rakamın 2 bin 500 TL'ye çıkarılmasını istiyor. Emeklilikler, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Ancak hükümet cephesinden ses çıkmadı.

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Kızılbük GYO'dan 790.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun portföyünde yer alan Marmaris Kızılbük Wellness Resort projesinde bugüne kadar 8 bin 473 adet devremülk satışı (ön satış) gerçekleştirildi.

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi ön satışta!

Sinpaş Kızılbük Termal Devremülk projesinde ön satışlar başladı. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor.

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde ön talep toplanıyor!

Sinpaş Kızılbük Termal Devremülk projesinde ön talep toplanıyor. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor...

Veli Ağbaba: Gelir kaybı yaşayanların kiralarını hükümet karşılamalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan vatandaşların kira borçlarının hükümet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti...

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

devremülk yasasının hükümleri Haberi

devremülk yasasının hükümleri


Devremülk yasası!


Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında düzenlenen devremülk yasasının, yasal mevzuatı aşağıdaki gibi düzenlenmiştir. Devremülk yasasına göre devremülk hakkı yılın belli dönemlerinde 15 günden az olmamak kaydıyla kullanılabiliyor. Ayrıca devremülk hakkı alan kişinin aldığı devremülkün tapusunda kendi adına tescili de yapılıyor. Kanuna göre belirlenen devremülk yasası da şöyle:


KAT MÜLKİYETİ KANUNU 

SEKİZİNCİ BÖLÜM 


Devre Mülk Hakkı 


Madde 57 - Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı, müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı olarak kurulabilir. Bu hakka devre mülk hakkı denir. 


Madde 58 - Aksi resmi senette kararlaştırılmadıkça devre mülk hakkının bağlı olduğu pay, devrelerin sayı ve süreleri esas alınarak eşit bir biçimde belirlenir. Devre mülk hakkı ancak...