06 / 11 / 2024

devren kira nedir

devren kira nedir

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada ortaya çıkan devren kiralamak ne demek? Devren kiralama nasıl yapılır?

Devren kiralık nedir?

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızası olduğu sürece, kira ilişkisini bir başkasına devredebiliyor. Peki devren kiralık nedir? Devren kiralama işlemi nasıl yapılır? Bu kiralama işleminin yasal esasları nelerdir?

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur?

Konut kiralamalarında son zamanlarda en çok duyulan kelimelerden biri de Kira kredisidir. Peki, Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur? İşte detaylar...

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı, bazı taşınmazlar için ödenmesi gereken bir vergidir. Ticari taşınmazlar için geçerli olan bu vergi, her iş yeri için farklı miktarlarda ödenmektedir. Belirli bir hesaplama formülü olduğu için iş yeri için hesaplanabilir. Peki kira stopajı nedir ve nasıl hesaplanır?

Kira stopajı nedir? Kira stopajı kim öder?

Kira stopajı konusu pek çok kiracıyı ilgilendiren bir konudur. Bu konu nezdinde kira stopajı nedir sorusu da yöneltilmektedir. İşte merak edilen detaylar…

Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder?

Kira stopajı; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi kapsamında kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergi olarak ifade ediliyor. Peki, Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır? Kira stopajı hesaplanırken nelere dikkat edilir? İşte detaylar!

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

devren kira nedir Haberi

devren kira nedir

Devren kiralamak ne demek?

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal sahibi ve kiracısı tarafından yapılan anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Borçlar Kanunu bu sözleşmeyi imzalayan taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada mal sahibi de işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamıyor.


Böylece kiracının kira hakkını bir başkasına devretmesi durumunda ortaya çıkan uygulama "devren kiralama" olarak ifade ediliyor.


Kanun gereğince kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtuluyor.


İşyeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu oluyor.


Peki, devren kiralama nasıl olur? Devren kiralık sözleşmesi nasıl olmalı?


Yukarıda...