09 / 05 / 2024

didim 3.koy keşif

didim 3.koy keşif

Didim Derneği’nin 2012 yılında açtığı plan iptali davası ile ilgili olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi, 3.koyda keşif yaptı. Atanan 3 teknik bilirkişi gerekli incelemelerini yaparak 30 gün içinde raporlarını mahkemeye sunacakları öğrenildi...

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

100. yıl müjdesi! Karadeniz gazından sevindiren gelişme

Yeni keşif için yola çıkan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Akseki-1 kuyusunda çalışmaları devam ettiriyor. Akseki-1’in, Akdeniz’in doğusunda doğalgaz potansiyeli en yüksek saha olduğu ifade ediliyor. 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında müjde yolda.

O ilde tam 335 iş yeri yaptırılacak! Yatırımcılar dikkat!

S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, tam 335 iş yeri yapımı için ihaleye çıkıyor. Söz konusu projenin keşif bedeli 998 milyon 877 bin TL olarak belirtildi.

Türkiye için sevindiren gelişme! Altında dev keşif

Koza Altın'ın Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar sonuç veriyor. Yapılan açıklamaya göre, piyasa değeri 1,2 milyar dolar olarak hesaplanan yeni altın rezervleri bulundu. Yeni keşfin, 2024 yılında üretime alınması ve bilançoya katkı vereceği düşünülüyor.

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Bakan'dan doğal gazla ilgili flaş açıklama: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri cevapladı. Bakan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz mevcut. Bu sürede sondajımızı tamamlarız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşırız." dedi.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

K2 Keşif Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

K2 Keşif Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nagihan Yıldız tarafından kuruldu.

Keşif İstanbul İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keşif İstanbul İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ertan Bulut, Serdar Gürpınar, Serhan Çelebi ve Tolga Çiftçi ortaklığında kuruldu.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Kanal İstanbul davasında 10 bin TL'lik bilirkişi incelemesi!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) Kanal İstanbul projesine karşı açmış olduğu davada, mahkeme keşif ve bilirkişi incelemesi için 10 bin TL fiyat istedi.

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

didim 3.koy keşif Haberi

didim 3.koy keşif


Didim Derneği’nin 2012 yılında açtığı plan iptali davası ile ilgili olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi, 3.koyda keşif yaptı. Atanan 3 teknik bilirkişi gerekli incelemelerini yaparak 30 gün içinde raporlarını mahkemeye sunacakları öğrenildi.


Didim Derneği, Didim Belediyesi’nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe giren 3. Koy Mevkii’ne ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların iptali için 2012 yılında Aydın İdare Mahkemesine başvurmuştu.


İptalin başvurusuyla ilgili bilgiler veren Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan “Düzenlenen plan, mavi bayraklı halk plajını tamamen ortadan kaldırmaktadır. Bu turizm kenti olan Didim’de denize girilebilecek alan Altınkum bölgesi ve 3. Koy’dur… Söz konusu plan bu gerçeği yok saymakta ve ortadan kaldırmaktadır. Planlar, sadece kamu yararını amaçlamalıdır. Kişilerin özel çıkarlarını değil. Düzenlenen planın ana hedefi, halkın özgürce denizden yararlanma...