28 / 08 / 2024

didim akköy sit alanımı

didim akköy sit alanımı

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’ün Osmanlı mirası ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden bir köy olduğunu belirten emekli Ali Rıza Doğru, köyün turizme açılmasını istedi...

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi kuruldu!

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yurttaşer tarafından kuruldu.

Barut Collection Didim'de yükselecek!

Akdeniz Bölgesi'nde başarılı yatırımlara imza atan Barut Hotel rotasını Didim'e çevirdi. Lüks konsept ile hayata geçirilecek projedeki otel Barut Collection ismiyle hizmete sunulacak. 

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Didim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsasında yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran, içinde yıkılmak üzere harap yapılar bulunan ve kaderine terk edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsası için yıkım kararı verildi.

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Didim Vakıflar’ın gündeminde yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa üzerine ne yapılacağı yıllardır merak konusu oldu. Alanın özelleştirileceği ya da turizme hizmet edecek bir tesise dönüşmesi bekleniyor.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

didim akköy sit alanımı Haberi

didim akköy sit alanımı


Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’ün Osmanlı mirası ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden bir köy olduğunu belirten emekli Ali Rıza Doğru, köyün turizme açılmasını istedi.


Akköy’de çiftçilik yaptığını belirten Doğru, Almanya’da bir süre çalıştıktan sonra köyüne döndüğünü söyledi. Doğru, “Akköy, 1924 yılında Yunanistan ile yapılan mübadele sonrası köyde yaşayan Rumlar tarafından boşaltıldı. Şu anda köyde yaşayanlar çoğunluk olarak Yunanistan’ın Doksat kasabasından gelen vatandaşlar kalmaktadır. Köyün tarihi evleri günümüze kadar kısmen hasarlar alsa da halen mimarı dokusunu koruyor. Sit nedeniyle köyde yaşayan vatandaşlar çatısı ve duvarları yıkılmış olan tarihi eski evlerini maalesef onaramıyorlar. Hiçbir yere bir çivi çakılamıyorlar. Konut sahipleri mağdur durumdadır. İzmir’in Selçuk İlçesine bağlı Şirince köyü benzeri bir proje dahilin de köyün mimari dokusu korunmak kaydıyla restore edilerek turizme...