28 / 08 / 2024

didim akköy turizme aılacakmı

didim akköy turizme aılacakmı

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’ün Osmanlı mirası ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden bir köy olduğunu belirten emekli Ali Rıza Doğru, köyün turizme açılmasını istedi...

Bodrum’da 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki arazi turizme açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla-Bodrum’da yaklaşık 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğünde bir alan turizme açıyor.

Barut Collection Didim'de yükselecek!

Akdeniz Bölgesi'nde başarılı yatırımlara imza atan Barut Hotel rotasını Didim'e çevirdi. Lüks konsept ile hayata geçirilecek projedeki otel Barut Collection ismiyle hizmete sunulacak. 

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Didim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsasında yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran, içinde yıkılmak üzere harap yapılar bulunan ve kaderine terk edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsası için yıkım kararı verildi.

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Didim Vakıflar’ın gündeminde yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa üzerine ne yapılacağı yıllardır merak konusu oldu. Alanın özelleştirileceği ya da turizme hizmet edecek bir tesise dönüşmesi bekleniyor.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Didim Su Ürünleri OSB'nin turizme etkisi mecliste!

Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin bölgedeki kültür varlıkları ve turizme etkisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Didim'de imar yönetmeliğindeki değişiklikler konuşuldu!

Didim Ticaret Odası, İmar yönetmeliğinin getirdiği yeni düzenlemelerle ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök oldu!

Akkök Holding Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Raif Ali Dinçkök getirildi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Raif Ali Dinçkök konu ile ilgili açıklama yaptı.

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

didim akköy turizme aılacakmı Haberi

didim akköy turizme aılacakmı


Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’ün Osmanlı mirası ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden bir köy olduğunu belirten emekli Ali Rıza Doğru, köyün turizme açılmasını istedi.


Akköy’de çiftçilik yaptığını belirten Doğru, Almanya’da bir süre çalıştıktan sonra köyüne döndüğünü söyledi. Doğru, “Akköy, 1924 yılında Yunanistan ile yapılan mübadele sonrası köyde yaşayan Rumlar tarafından boşaltıldı. Şu anda köyde yaşayanlar çoğunluk olarak Yunanistan’ın Doksat kasabasından gelen vatandaşlar kalmaktadır. Köyün tarihi evleri günümüze kadar kısmen hasarlar alsa da halen mimarı dokusunu koruyor. Sit nedeniyle köyde yaşayan vatandaşlar çatısı ve duvarları yıkılmış olan tarihi eski evlerini maalesef onaramıyorlar. Hiçbir yere bir çivi çakılamıyorlar. Konut sahipleri mağdur durumdadır. İzmir’in Selçuk İlçesine bağlı Şirince köyü benzeri bir proje dahilin de köyün mimari dokusu korunmak kaydıyla restore edilerek turizme...