02 / 05 / 2024

Didim Bizimdir Platformu

Didim Bizimdir Platformu

Didim’de mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine itirazına ilişkin imza kampanyası başlatıldı.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Didim’de kamu arazilerinin imara açılmasına tepki!

Didim Sivil Gelişim Platformu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel kamu arazisini hukuka aykırı şekilde imara açmasına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdı.

Didim 3. Koy'un imar durumu Danıştay'da!

Didim 3. Koy ile ilgili olarak Didim Derneği tarafından açılan ve Didim Demokrasi Platformu'nun da destekçisi olduğu dava yerel mahkemenin idarenin lehinde karar vermesi üzerine Didim Derneği tarafından Danıştay'a gönderildi.

Özak GYO Didim gayrimenkulü irtifak hakkı işlemleri devam ediyor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO Didim gayrimenkulü irtifak hakkı işlemleri devam ediyor.

Özak GYO'dan Didim'deki gayrimenkule ait değerleme raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Didim Turizm Tahsisli Gayrimenkule ait değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten yapılan açıklama ve hazırlanan değerleme raporu şöyle...

Didim 3. Koy plajı turizm şirketlerinin hizmetine açılıyor!

Didim Demokrasi Platformu, 3. Koy'un imar planının iptali için imza kampanyası başlattı. Altınkum Yalı Caddesi'nde yapılan açıklamayla duyurulan imza kampanyasıyla, Didim'in ünlü plajlarından 3. Koy'da yapılaşma oranını arttıracak projenin iptali istendi.

İstanbul'un mekansal strateji planları Kentsel Vizyon Platformu hazırlayacak!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 15'inci yıldönümünde, ' Ortak Vizyon, Ortak Gelecek ' söylemi ile İstanbul ilçelerinin mekânsal strateji planları Kentsel Vizyon Platformu tarafından hazırlanacak.

Didim'de makilik alanda yangın çıktı!

Didim'de makilik alanda çıkan yangında 40 dekar alan zarar gördü. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan ve 40 dekar makilik alanın zarar gördüğü yangında, çok sayıda ardıç ağacının da yandığı bildirildi.

Dündar Yetişener: Sivil Deprem Platformu oluşturulmalı!

17 Ağustos depreminin 15'inci yılı dolayısıyla bir açıklama yapan İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, AFAD koordinasyonunda üniversite, meslek odaları, yerel kuruluşlar ve STK'ların görev alacağı “Sivil Deprem Platformu” oluşturulması gerektiğini söyledi.

Aydın Didim Akyeniköy TOKİ Konutları! 2+1 daireler 68 bin TL!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Aydın Didim Akyeniköy toplu konut uygulaması kapsamında 2 adet konut; kurasız, başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa sunuluyor...

Narlife, Komşum Platformu faaliyete geçti!

Tepe İnşaat güvencesiyle İstanbul Maltepe hayata geçirile Narlife projesi, komşuluk bağlarını güçlendirmek için Komşum Narlife Komşum Platformu'nu faaliyete geçirdi. Bu platform sayesinde site içerisindeki komşular her an iletişim halinde olacak...

Didim’deki bayram yoğunluğu işletmelerin yüzünü güldürdü!

Didim'de öğleden sonra ise sonra plajlarda yer bulmak zorlaşıyor. Bayram tatili dolayısıyla özellikle yerli turist yoğunluğunun yaşandığı ilçede, 5 yıldızlı oteller ve pansiyonlar neredeyse tam kapasiteyle çalışıyor.

Aktay Didim irtifak hakkı tesis işlemleri için başvuru yapıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aktay Didim irtifak hakkı tesis işlemleri için başvuru yapıldı.

Didim Bizimdir Platformu Haberi

Didim Bizimdir Platformu

Didim’de mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine itirazına ilişkin imza kampanyası başlatıldı. ‘Didim Bizimdir’ platformunun başlattığı imza kampanyasına, ilk imzayı Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay atarken, Didim Belediye Meclisi üyeleri de kampanyaya katılarak destek verdi.


Didim’de çevre duyarlılığında olan kişi ve kurumların oluşturduğu ‘Didim Bizimdir Platformu’, Didim’in Altınkum Mahallesi’nde bulunan ve planlarda rekreasyon alanı olarak gösterilen Hazine'ye ait 1020 parselin özelleştirme kapsamına alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilmesine itiraz kampanyası başlattı. Hazırlanan imza metnine ilk imzayı Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay atarken, metin Didim Belediye Meclisi üyeleri tarafından da imzalandı.


Didim Çevre Platformu (DİÇEP) yürütücüleri ve ‘Didim Bizimdir Platformu’ üyeleri tarafından verilen metinde şu ifadeler yer aldı:...