06 / 05 / 2024

dijital kimlik uygulaması nedir

dijital kimlik uygulaması nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği’yle birlikte her binaya barkod kod verecek. 

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Restoran ve kafeler fiyat tarifelerini duyurmak için dijital panolar kullanabilecekler

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması doğrultusunda dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini açıkladı.

Dijital slip uygulamasıyla kağıt kullanımı azalıyor!

Kart kullanıcıları, kartlı alışveriş işlemleri sonrasında kağıt slip almak istemiyorlarsa artık dijital bir seçenekleri olacak.

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

e-Devlet’te yeni dönem! Askerliğim, Dijital kimlik, çevrim dışı giriş...

e-Devlet, yenilenmeye devam ediyor.  Sisteme Dijital Kimlik, DETSİS, Askerliğim ve çevrim dışı giriş gibi onlarca özellik ekleniyor. İşte detaylar...

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Eminevim dijital kayıtla faizsiz ev sahibi olun!

Eminevim'e dijital kayıt uygulamasını hayata geçirdi. Buna göre, Eeminevim'e dijital kayıt yaptırarak ev sahibi olma imkanı bulunuyor. 

'Yeni Dijital: Sürdürülebilirlik' webinarı 1 Mayıs'ta!

ULI ve GYODER iş birliğinde Yeni Dijital : Sürdürülebilirlik webinarı düzenleniyor. Etkinlik zoom uygulaması üzerinden online olarak, 1 Mayıs tarihinde saat 17:30'da gerçekleştirilecek...

Binalara dijital kimlik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği’yle birlikte her binaya barkod kod verecek. 

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama 2021!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar 1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri? Enerji Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Enerji Kimlik Belgesi sorgulama...

Turgut Altınok: Binalarımız için kimlik kitapçığı oluşturacağız!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, “Yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili bir takım inşaat çalışmalarında 'Bina Kimlik Belgesi' uygulaması ile vatandaşı yap-bozdan kurtaracağız" dedi.

Covid-19 sürecinde dijital pazarlamanın önemi semineri 12 Mayıs'ta! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Covid-19 sürecinde dijital pazarlamanın önemi ve etkin kullanım yöntemleri' başlıklı seminer, 12 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

dijital kimlik uygulaması nedir Haberi

dijital kimlik uygulaması nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devrim gibi bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre; Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği’yle birlikte hazırlanan projede her binaya dijital kimlik verilecek. 

Projenin detaylarını paylaşan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Nazmi Şahin, “Uygulamanın her şeyini hazırladık. Örneğin evinizi satın aldığınız bir müteahhitle 3 yıl sonra çelik kapısından problem yaşadınız, kimi arayacağınızı biliyor musunuz? Yapı denetiminiz kimden? Hepsini tek tek göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

DEVRİM GİBİ PROJE 

Şahin, açıklamasına şu şekilde devam etti: 

“Altyapısı hemen hemen oluştu. Bir ilçemizde uygulamaya başlayacağız. Mesela, o bölgede deprem oldu. Elinizde tabletle geldiğinizde ada parseli girip o barkodu okuttuğunuzda buranın inşaat mühendisi kim ise, çıkacak. Eğer çıkarabilirsek, bu inanılmaz bir devrim olacak. Kovid-19’dan dolayı yapamadık ama...