05 / 05 / 2024

Dijitalleşen dünyada kentler

Dijitalleşen dünyada kentler

Dijital Şehircilik Zirvesi’ne mimarlar da katıldı. Mimarlar, dijital teknolojilerin imkanlarıyla mimarinin sunduğu olanakları dile getirdiler. Dijitalleşen dünyada kentlerin nasıl bir geleceğe adım atacağını tartıştılar...

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Aman dikkat! Siber saldırılara karşı hazırlıklı olun! Kimler tehdit altında?

Giderek dijitalleşen dünyada siber saldırılar hem bireyleri hem şirketlerin korkulu rüyası oldu. Siber güvenlik şirketi Kaspersky bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir siber suç grubunun, kötü amaçlı yazılımlarla bazı şirketleri hedef aldığı iddiasında bulundu.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.

Turkcell Pasaj'da Dünyada en çok satılan Samsung Galaxy A12 Satışta! İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 Turkcell Pasaj'da satışa çıktı.Peki,Turkcell Pasaj'da A12 fiyatları ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Dünyada en çok satılan telefon Samsung Galaxy A12 A101'de Satışta! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

A101 her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 A101'de satışta çıktı! Peki, A101'de Galaxy A12 fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Hindistan dünyada en çok kripto para kullanan ülke oldu!

TripleA tarafından gerçekleştirilen bir araştırma raporuna göre, Hindistan’ın 100 milyonu aşkın kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğu ortaya çıktı.

Dijitalleşen dünyada kentler Haberi

Dijitalleşen dünyada kentler

MİMARLARIN gözünden dijital şehirciliğin tartışıldığı “Şehri Tasarlayanların Dijital Geleceğe Bakışı” panelinde Teamfores Mimarlık Kurucusu Serter Karataban, veri oluşturmak için şehirlerin haritasının çıkarılması gerektiğini söyledi. Para'da yer alan habere göre, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba dijitalleşen dünyada kentlerin geleceği üzerine öngörülerini paylaştı.

Kentle ilgili genellemelerin yanlış olduğunu anlatan Kerem Piker Mimarlık Kurucusu Kerem Piker ise her kentin ihtiyacının ayrı olduğunu ve teknolojiyi bu ihtiyaçları göz önüne alarak kullanmak gerektiğini söyledi.

GAD Architecture Kurucusu Gökhan Avcıoğlu gelecekte özel hayatın minimize edildiği ortak kullanım alanlarının büyüdüğü bir şehirleşme olacağını ifade etti.

Avcıoğlu, insanların şehirlerle ilgili hatıraları olduğunu, bu nedenle sürekli yenilemek yerine, olabildiğinde hatıraların biriktirilmesi gerektiğini anlattı. Panelin moderatörlüğünü Turkuvaz Medya dergilerinden Home Art’m Yayın Yönetmeni Yasemin...