27 / 04 / 2024

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.



Gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 92 artış gösterirken Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) açıkladığı Küresel Gıda Fiyat Endeksi ise 6 aydan bu yana düşüş eğilimi gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık tüketici enflasyonu ise 2022 Eylül ayında yüzde 83,45 olarak kayıtlara geçti. Gıda fiyatları söz konusu dönemde yüzde 92.4 yükseldi. FAO'nun Küresel Gıda Fiyat Endeksi ise aynı dönemde yıllık yüzde 3.8 oranında artış gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön