07 / 07 / 2024

Dilovası çöplüğünden elektrik mi üretilecek

Dilovası çöplüğünden elektrik mi üretilecek

Yaklaşık 2 milyon ton çöp depolama alanına sahip olan Dilovası İZAYDAŞ tesisleri dolduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı karar gereği kapatılacak. Kesin olmayan bilgilere göre tesisin 2016 yılında çöp alma işlemi duracak.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Hükümet elektrik fiyatlarında indirim mi yapacak? Bakan Nebati açıkladı

Türkiye'de geçtiğimiz yılın sonunda elektrik tarifelerinde kademeli sisteme geçildi. Önce günlük 7 kilowatt olarak belirlenen kota daha sonra kamuoyunun talepleri yüzünden günde 8 ayda ise 240 kilowata çıkarıldı.

Elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren elektrik fiyatlarında artış gerçekleşti. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.

Dilovası Belediyesi'nden imar barışı hatırlatması!

Dilovası Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan İmar barışı kayıt ofisleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt almaya devam edeceğini açıkladı. 

Alanya'daki katlı kavşak projeleri 1 yılda tamamlanacak!

Alanya’nın çöpünden elektrik üreteceklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Geçtiğimiz hafta Alanya’da çöpten elektrik elde edebileceğimiz, çöp çevrim tesisi projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız onayladı” dedi. Türel katlı kavşak projelerinin de 1 yılda biteceğini söyledi

Yeni Bornova Stadı'na elektrik engeli!

Türkiye 1'inci Ligi'de Göztepe, bu haftadan itibaren iç saha maçlarını oynamayı planladığı Doğanlar'daki Yeni Bornova Stadı'na elektrik arızası yüzünden kavuşamadı.

Dilovası Belediyesi'nden 7.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli Dilovası İlçesi, Çerkeşli Köyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Sanayi depolama alanı imarlı arsanın satış bedeli 7 milyon 231 bin 734 TL olarak belirlendi.

Antalya Çamyuva ve Tekirova Mahalleleri'nde elektrik kesintisi 9 Mart 2016!

AKEDAŞ İl Müdürlüğü Kemer İşletme Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 08 Mart Salı günü ve 09 Mart Çarşamba günü 06:15 ile 18:00 saatleri arasında Çamyuva ve Tekirova Mahallelerinde 12 saatlik elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.

Dilovası çöplüğünden elektrik mi üretilecek Haberi

Dilovası çöplüğünden elektrik mi üretilecek


Yaklaşık 2 milyon ton çöp depolama alanına sahip olan Dilovası İZAYDAŞ tesisleri dolduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı karar gereği kapatılacak. Kesin olmayan bilgilere göre tesisin 2016 yılında çöp alma işlemi duracak. Bu tarihten sonra bu koca alan elektrik üretmeye başlayacak. Hali hazırda Dilovası çöp depolama alanında elektrik üretimi başladı. Şuan bu tesislerde 500 haneye yetecek kadar elektrik üretiliyor ve SEDAŞ’ın ana şebekesine veriliyor. Dilovası tesisleri son noktada 25-30 bin hanenin elektriğini verebilecek hale gelecek.



Manşet...