02 / 10 / 2024

direk tahliye davası

direk tahliye davası

Kira sözleşmesinde kiracı ev sahibi ile kararlaştırdığı kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Kiranın belirlenen tarihte ve bedelde ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açacaklar dikkat! Bu süreyi kaçırmayın

Oturmak için ev satın alanlar, içinde bulunan kiracılar nedeniyle konutlarına taşınamıyor. Avukat Yavuz Usluer, yeni ev alanların ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabileceğini belirterek, dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda birden fazla kiracı olması durumunda açılacak tahliye davası ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte Tarık Çakmak’ın o paylaşımı…

Kiracılara 'tahliye davası' şoku! Vakitsiz açılan tahliye davası sonrası süreç sıfırdan mı başlar?

Kira sözleşmesinin dolması, mülk sahibinin gereksinimleri ve kiracının borcunu ödememesi durumunda açılan tahliye davaları ile ilgili avukatlar kiracıları uyarıyor. Vakitsiz açılan tahliye davası sonrası süreç sıfırdan mı başlar? İşte ayrıntılar...

Kira tespit davasında dikkat! Bunu yapan kiracılar tahliye tarihine kadar artırılmış kiraları öder...

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Kiracı, fazla olan kira bedelinin düşürülmesi; kiralayan ise düşük kira bedelinin arttırılması amacıyla tespit davası açabilir. 

Büyükçekmece'deki sahte villalar davasında son durum! Tahliye edilen sanık yeniden tutuklandı!

İstanbul Büyükçekmece'de yaklaşık olarak 8 milyar 630 milyon Türk Lirası değerindeki toplamda 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasına ilişkin dava kapsamında tahliye edilen sanık, yeniden tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhüdü ve icra takibinde kritik detay ortaya çıktı! Hangi durumda tahliye davası açılmaz?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Ev sahipleri kiracılarını tahliye etmek istemesi üzerine kiracı bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Peki tahliye taahhüdü süreci nasıl ilerliyor, neye dikkat edilmeli?

Ev sahipleri dikkat! İhtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabilir!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ihtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabileceğini belirtti.

Yargıtaydan emsal karar! Aidat borcunu ödemeyen ev sahibi tahliye davası açamaz!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu söyledi.

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço da ev sahibiyle mahkemelik oldu! Kira kavgaları bitmek bilmiyor!

Yeşilçam oyuncusu Nuri Alço'nun 2016 yılından beridir kiracı olarak ikamet ettiği İstanbul'daki evinden çıkması için konut sahibinin tahliye davası açtığı belirlendi. Peki Nuri Alço neler söyledi? İşte ayrıntılar..

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık kira süresi, tahliye davasının istinafa açık olması konuşulacak mı?

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık zorunlu kira süresi, taşınma masrafı adı altında istenen fidyeye varan tutarlar da gündeme gelecek mi?

Kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi? 

Milyonlarca kiracının merak ettiği kira tespit davasının tahliye davası ile beraber açılıp açılmayacağı konusunu ünlü avukat Tarık Çakmak sosyal medya hesabından açıkladı.

direk tahliye davası Haberi

direk tahliye davası

Kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında tarafların aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme ile birlikte kiraya veren, taşınmaz malının kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlenirken; kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstleniyor.


Ayrıca; Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiranın düzensiz ödenmesi halinde ne olur?


Kiranın düzensiz ödenmesi..

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya...