04 / 05 / 2024

Disneyland paris

Disneyland paris

Avrupa'nın en çok turist çeken noktası Paris Disneyland mali zorluklarla boğuşuyor. Euro Disney isimli şirketin sahip olduğu tesis için Walt Disney 1 milyar dolarlık yardım fonu ayırdı.

Gratis çıldırdı! Loreal Paris Revitalift 410 TL yerine 200 TL! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kozmetiğin sevilen adresi Gratis’te Loreal Paris Revitalift 410 TL yerine 200 TL! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ev sahipliğinde İstanbul’a gelen PYA yetkilileri kentsel dönüşüm tecrübelerini İYA ile paylaştı. PYA, ‘Büyük Paris Dönüşüm Projesi’ni anlattı. İYA da İBB’nin yeşil kent vizyonu ve toplu ulaşımdaki hedeflerini anlattı.

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa Paris'te sokakta kalan toplam 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu...

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris'teki evi 790 bin Euro'ya satılıyor!

Bilim insanı Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris civarındaki Saint-Rémy-lès-Chevreuse’de konumlanan kır evi 790 bin Euro'ya satışa sunuldu. Evin tadilat masrafları da göz önüne alındığında fiyatı 1 milyon Euro'ya ulaşıyor.

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Paris'te evsizlerin kaldığı barınaklarda koronavirüse yakalanma oranları yüzde 94’ü buluyor!

Fransa’nın başkenti Paris ve civarında, dezavantajlı kişilerin ve evsizlerin kaldığı kalabalık barınak ve hostellerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyon oranının yüzde 94’e çıktığı belirtildi.

Paris Hilton: Evimdeki gece kulübünü, sinema salonuna çevirdim!

16 aydır evinin tadilatta olduğunu söyleyen Paris Hilton, ''Evimin içinde gece kulübü vardı; Club Paris. Artık ihtiyaç duymuyorum. Büyüdüm. Kulübü sinema salonuna çevirdim'' dedi.

Ankara Paris Caddesi'nde araziler kaldırıma çeviriliyor iddiası!

Ankara Paris Caddesi'nde elçilikler hariç bütün binaların arazilerinin belediye tarafından kaldırım yapılarak gasp edildiği ileri sürülüyor...

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Karmod, Paris’teki hastaneye 1 günde koronavirüs polikliniği kurdu!

Türk firması Karmod, Paris’te bulunan bir devlet hastanesinin bahçesine bir gün içerisinde koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Fuat Güner: Paris Havalimanı’nın yollarını ben yaptım!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu olan Fuat Güner, müzik işine girmeden önce bir dönem mühendislik yaptığını söyledi. Güner, “Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nın yollarını ben yaptım'' dedi.

Ümit Şahin: Kanal İstanbul projesi Paris Anlaşması’na aykırı!

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Kanal İstanbul Çalıştayı’nın öğleden sonraki oturumda sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Sabancı Üniversitesi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin, Kanal İstanbul projesinin Paris Anlaşması’na aykırı olduğunu dile getirdi...

Disneyland paris Haberi

Disneyland paris

Paris’teki büyük oyun parkıyla tanınan Disneyland’ın sahibi Euro Disney zorda... Şirket ekonomik kurtuluşu ise en büyük hissedarı WaltDisney şirketinden 1 milyar euroluk fon almakta buldu. Paris’teki en büyük Disneyland’ın sahibi olan Euro Disney’in yüzde 40’ı Walt Disney’in mirasçılarına ait. Euro Disney’in yakın bir zaman içinde borsadan çıkarılması da gündemde. 1 milyar euroluk fonun 250 milyon eurosunun şirketin nakit hesabına yatırılması, geri kalan paranın ise Disneyland’lar için yatırım olarak kullanılması bekleniyor.


275 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Avrupa’nın en büyük turistlik mekanı olarak anılan Euro Disney açıldığı 1992 yılından bu yana 275 milyon ziyaretçi ağırladı. Euro Disney’in şu anda 1.75 milyar euro borcu olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Euro Disney Başkanı Tom Wolber, “Disneyland Paris Avrupa’nın 1 numaralı turist çeken yeri....