05 / 05 / 2024

Diyanet Arnavutluk Tiranda cami yaptıracak mı

Diyanet Arnavutluk Tiranda cami yaptıracak mı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arnavutluk'un başkenti Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapmaya hazırlanıyor. TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, camiyi Tiran'da 10 dönümlük araziye inşa edeceklerini söyledi.

YDA, Arnavutluk'ta havalimanı yapacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde ''Türk şirketi YDA, Kosovalı Başkan ile Arnavutluk'ta havalimanı yapacak'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Bingöl'de Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi!

Diyanet Vakfı, uzun süre kepenk kapatan kiracılarını icraya verdi. İcralık olan esnaf, Diyanet Vakfı’na defalarca gitmelerine karşın bir sonuç alamadıklarını belirtti. Esnaf, “Diyanet Vakfı kurumu vicdanları kör ve sağır eden bir edayla bir tutum sergiledi” dedi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutlar Ağutos'ta tamamlanacak!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutların kaba inşaatı Mayıs ayında projenin bütünü ise Ağustos'ta tamamlanacak.

Arnavutluk'ta 522 deprem konutu inşa ediliyor!

Ruçi ve Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, Arnavutluk'ta inşa edilen konutlar hakkında açıklamada bulundu. 

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini belirtti. Pekcan, Arnavutluk'ta "Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'ta sözünü verdiği hastanenin Fier şehrinde bulunan şantiyesi açıldı.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Diyanet Arnavutluk Tiranda cami yaptıracak mı Haberi

Diyanet Arnavutluk Tiranda cami yaptıracak mı

Tiran merkezde bulunan tek cami olan Ethem Bey'de sadece 60 kişinin ibadet edebildiğine işaret eden Palakoğlu, yüzde 70'i Müslüman kente buranın küçük geldiğini ve cemaatin sığmadığını vurguladı.


Caminin küçük olması nedeniyle bayram namazlarının da Tiran Meydanı'nda kılındığını dile getiren Palakoğlu, "Yağmurlu zamanlarda ise ibadet yapılırken sıkıntı çekiliyor. 4 minareli olarak inşa edilecek camide 4 bin 500 kişi namaz kılabilecek" dedi.


Palakoğlu, cami alanı içerisinde 332 kişilik konferans salonu, 10 derslikli Kur'an kursu, sergi salonu, kütüphane, restoran ve yemekhane, 2 katlı Balkan müzesi, engelli asansörü, bebek bakım ve emzirme odası, çalışma odaları ve 500 araçlık otopark bulunacağını anlattı.


"Cami 2-3 yıl içinde tamamlanacak"


Cami için ruhsat işlemlerinin sürdüğünü kaydeden Palakoğlu, şöyle konuştu:


"Caminin şu an ruhsat işlemleri devam ediyor. Ruhsat işlemi bittiğinde cami inşaatının yapımına...