06 / 05 / 2024

diyanetin hastaneleri sağlık bakanlığına geçecekmi

diyanetin hastaneleri sağlık bakanlığına geçecekmi

Diyanet Vakfı'na bağlı 2 hastane, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen teklifle Sağlık Bakanlığı'na geçecek. Hastanelerin bedeli en geç bir yıl içerisinde vakfa ödenecek...

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki 10 acil durum hastanelerini Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Şehir hastaneleri sağlık turizminin merkezi olacak!

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Polikliniği'nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Hastane yapılarımız her geçen gün sağlık turizminin de merkezi olacak." diye konuştu.

Akfen İnşaat'a 'En İyi Sağlık Projesi' ödülü!

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeliyle şehir hastaneleri atağına kalkan Türkiye’nin bu hamlesi yurtdışından ödülle taçlandı.

GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

GATA Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.

Kocaeli'de emlakçılara özel sağlık indirimi!

Kocaeli Konak Hastaneleri İzmit, Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile yaptığı anlaşmayla odanın üyeleri ve birinci derece yakınları Konak Hastaneleri İzmit, Konak Hastaneleri Gebze'den özel sağlık indirimden yararlanabilecek.

Malatya'ya yeni sağlık yatırımları geliyor!

Vali Mustafa Toprak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıda, Malatya’nın sağlık sektöründe büyük gelişmeler kat ettiğini ve bir sağlık merkezi olma yönünde önemli adımlar attığını belirtildi.

Erzurum Sağlık Kampüsü 29 Ekim 2017'de açılacak!

Kış sebebiyle inşaatın durduğu Sağlık Kampüsü Projesi'yle ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, 29 Ekim 2017'de açılması planlanan hastane için hastane yöneticilerinden oluşan bir heyet kurduklarını söyledi.

İstanbul Anadolu Yakası dev sağlık kompleksleriyle rahatlayacak!

İstanbul’a dev yatırım! İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 17 sağlık tesisi 14 bin çalışanıyla gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen hastaları teknolojik donanımıyla sağlığına kavuşturuyor.

Diyarbakır sağlık üssü olacak!

Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında Diyarbakır'da yapılması planlanan bin 455 yataklı iki şehir hastanesi ile kaliteli ve modern sağlık hizmetinin verilmesi amaçlanıyor.

Semih Yancar Elbistan'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, Elbistan'daki sağlık yatırımlarını değerlendirerek "Elbistan sağlık yatırımları açısından en iyi ilçemiz" dedi.

Türkerler Holding 3 sağlık kampüsü inşa ediyor!

Türkerler Holding, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı 16 ihalenin üçünü olarak dev kent hastaneleri inşa ediyor. Grup, İtalyan Astaldi ile sadece Etlik Entegre Sağlık Kampusu için 1.1 milyar euroluk yatırım yapacak.

Sağlık Bakanlığı yapım ihalesi Yalova'da gerçekleşti!

KAMU Hastane Birliği Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 2014/100225 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Rönesans Sağlık'ın Yozgat Şehir Hastanesi finansal kapanış imza töreni 2 Haziran'da!

Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Rönesans Sağlık Yatırım olarak, kamu özel ortaklığı ile yapılan şehir hastaneleri projeleri için (Public Private Partnership-PPP) önemli bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

diyanetin hastaneleri sağlık bakanlığına geçecekmi Haberi

diyanetin hastaneleri sağlık bakanlığına geçecekmi


Türk Diyanet Vakfı’na (TDV) bağlı hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifiyle vakfa ait hastanelerin, personel ve taşınmazlarıyla birlikte Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na devredilmesi öngörülüyor. Komisyondan geçen teklife göre Maliye Bakanlığı temsilcisinin koordinatörlüğünde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşacak üç kişilik komisyonun belirlediği bedel, devirin ardından bir yıl içerisinde vakfa ödenecek.


TEKLİFİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİLER

Vakfa ait hastanelerin bakanlığa devredilmesine ilişkin teklife din görevlilerinden tepki geldi. Teklifin geri çekilmesini isteyen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Bu hastaneler, Diyanet’in isminin halka açılan yüzü. Buradan hizmet alan vatandaşlar, Diyanet’in hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getiriyor” dedi. Vakfa ait Ankara ve İstanbul’daki iki hastanenin toplam 179 yatak kapasitesi bulunuyor. Bakanlığa...