14 / 05 / 2024

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı restorasyonu tamamlandımı

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı restorasyonu tamamlandımı

Diyarbakır'da tarihi Cemil Paşa Konağı'nın restorasyonu tamamlanarak Kent Müzesi'ne dönüştürüldü. Sur ilçesi Lale Bey Sokak'taki 120 yıllık tarihi Cemil Paşa Konağı, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi ile restore edildi...

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

TOKİ Diyarbakır projesi için beklenen tarih geldi! Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'da inşa edeceği proje için de start verdi. Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Anadolubank Diyarbakır şubesi açıldı!

Anadolubank yer aldığı şehirlerde şube açarak büyümeye devam ediyor. Banka yeni şubesini Diyarbakır'da hizmete açtı...

Birikimevim Diyarbakır'da şube açtı! 

Birikimevim, faizsiz finansman yönetimi ile vatandaşalrı en uygun maliyetlerle ev sahibi yapmaya devam ediyor. Birikime dayalı faizsiz finansman modeliyle ev sahibi olma sırası şimdi Diyarbakır’da...

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Rüstem Paşa Cami açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Rüstem Paşa Cami hizmete açıldı.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı restorasyonu tamamlandımı Haberi

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı restorasyonu tamamlandımı


Diyarbakır'da tarihi Cemil Paşa Konağı'nın restorasyonu tamamlanarak Kent Müzesi'ne dönüştürüldü. Müzenin açılışı için konağın tarihi avlusunda düzenlenen törene Cemil Paşa'nın Rusya, Suriye ve Avrupa'da yaşayan torunları yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş bakanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Milletvekili Altan Tan ile çok sayıda sanatçı, dengbêj, şair ve yazar ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. 


Diyarbakır'ın Sur ilçesi Lale Bey Sokak'taki 120 yıllık tarihi Cemil Paşa Konağı, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi kapsamında restore edilerek, kent müzesine dönüştürüldü. Konak bahçesinde düzenlenen törende konuşan Cemil Paşa'nın torunlarından Nejat Cemiloğlu, konağa sahip çıkanlara teşekkür etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise Cemil Paşa'nın halkı için çok çektiğini, ancak bunun boşa gitmediğine bugün şahit olduklarını dile getirdi. Anlı, bugün Diyarbakır'ın...