09 / 05 / 2024

Diyarbakır Ergani çayönü kazıları

Diyarbakır Ergani çayönü kazıları

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde güvenlik gerekçesiyle 24 yıllık aranın ardından geçen yıl başlanan arkeolojik kazıları bu yılda yeniden başladı.

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetleri bir arada sunan Tümosan fiyatları merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın son fırsatını kaçırmayın! 24 Şubat 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın son fırsatını kaçırmayın! 24 Şubat 2023 fiyat listesi

TOKİ Diyarbakır Ergani’de 3+1 evler 3 bin 187 TL taksitle!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır Ergani projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Ergani projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Ergani TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Ergani 2022 ucuz konut projesi...

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır'da dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır'da dönüşüm hızla devam ediyor. Başlatılan ve yapımı hızla devam eden projelerle Diyarbakır yeniden dirilecek.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Diyarbakır'da arazi kavgası: 1 ölü!

 Diyarbakır Ergani'de arsa anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Diyarbakır Ergani çayönü kazıları Haberi

Diyarbakır Ergani çayönü kazıları

Diyarbakır Ergani ilçesinde güvenlik gerekçesiyle 24 yıllık aranın ardından geçen yıl kazıların başlandığı Çayönü'ndeki arkeolojik kazılara, bu yıl da devam edildi.


Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, kazı çalışmaları için Diyarbakır'a gelen Çanakkale Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Erim Özdoğan ve ekibini kazıların yapıldığı ilçeye bağlı Sesverenpınar köyüne bağlı Çayönü'nde ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Gürbüz, Özdoğan'dan bilgi aldı.


Özdoğan, yaptığı açıklamada, ilk kez Halet Çambel başkanlığında 1964’te başlayan Çayönü'ndeki kazı çalışmalarına öğrenci olduğu 1978 yılında katıldığını belirtti.


Kazıların 1991 yılı sonuna kadar belirli aralıklarla yürüttüklerini ifade eden Özdoğan, o süreçte yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle kazılara ara verildiğini anımsatarak, geçen yıl kazılara kaldıkları yerden başladıklarını aktardı.


Bu yıl da çıkartılan ödenek ile 12 kişilik ekiple çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Özdoğan,...