07 / 05 / 2024

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi

Diyarbakır'da restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi İçkale Müze Kompleksinin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da dudak uçuklatan dev operasyon! Parayı 'Bitcoin' yapmışlar!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, dev bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda şüphelilerin parayı bitcoin yaptıkları belirtildi.

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Diyarbakır Yenişehir'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Diyarbakır'da dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır'da dönüşüm hızla devam ediyor. Başlatılan ve yapımı hızla devam eden projelerle Diyarbakır yeniden dirilecek.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır Bağlar'da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor...

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Diyarbakır'a 84 afet konutu müjdesi!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 2 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüm vatandaşlara anlatılacak!

Diyarbakır''ın Bağlar ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi için, vatandaşlara anlatılması amacıyla belediye tarafından  irtibat bürosu kurulacak.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi Haberi

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Mine Lök Beyaz, kamu kurumlarının yöneticileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende bir konuşma yapan Vali Aksoy;


Bu köklü tarihi mirası şehre bırakan medeniyetlerin en güzel hediyelerinden biri de bugün açılışını yaptığımız İç Kale’dir. Tarih boyunca ‘kentin yönetim merkezi’ olan İç Kale, hemen yanı başında bulunan ve 27 Sahabenin medfun olduğu Hz. Süleyman Camisi, Aslanlı Çeşmesi, Artuklu Kemeri, Saint George Kilisesi ve 7 adet tarihi yapısıyla kıymetli bir tarihi miras olarak günümüze değin gelmiştir.


2004 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayeleri ve çok önemli destekleriyle ve...