17 / 07 / 2024

Diyarbakır mermer sektörü

Diyarbakır mermer sektörü

Yılın 12 ayı ve 24 saat faal olan sektörümüz, 37 mermer ocağı, 26 modern mermer işleme tesisi (fabrika) ve buna bağlı olarak ilimizdeki uygulama atölyeleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamaktadır...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Halim Karavil, Diyarbakır inşaat sektörünü değerlendirdi!

Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karavil, Diyarbakır ve bölgenin inşaat sektöründeki kötü gidişatına yönelik birkaç başlıktan oluşan önerileri paylaştı. 

Diyarbakır’da inşaat sektörü durgun!

Diyarbakır’da son 2 yılda yaşanan çatışmalar nedeniyle inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Bölgedeki inşaat firmalarının yüzde 80'i iflasla karşı karşıya kaldı.

TGM Trend Gayrimenkul, Diyarbakır'da açılıyor!

İnşaat, otomotiv ve sigorta sektörü ile interaktif medya alanlarında yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Konya merkezli Aydın Holding tarafından kurulan ve ‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ konseptiyle hizmet veren ilk ve tek franchise zinciri TGM Trend Gayrimenkul Diyarbakır’da açılıyor.

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Diyarbakır'da inşaat sektörü yüzde 35 daraldı!

Çözüm sürecinin son bulmasıyla birlikte bölgede başlayan çatışmalı ortam bir çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Özellikle inşaat sektörünün can çekiştiği Diyarbakır'da 3 yıl içerisinde sektörde yüzde 35'lik bir daralma yaşandı.

Diyarbakır'da 3 binden fazla konut inşaat halinde!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu için yeni yatırım teşvik paketini duyurduğu Diyarbakır’da heyecan büyük... Şehirde birçok sektör için altyapı çalışmaları başlamış. Yatırımcı ve işletmeci için uygun koşullar oluşturuluyor.

Diyarbakır'da emlak sektörü hareketlendi!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay, yatırım yapmak isteyenlere 'Diyarbakır'ı mahrum etmesinler' dedi.

Diyarbakır'da emlak ve inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay, ''Kredilerin inmesi vatandaşa güven verdi. Piyasalar eski haline dönüyor'' dedi.

Diyarbakır'da inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi.

Türkiye'de mermer sektörü ne durumda?

Mermer-Granit Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Türkoğlu mermer sektörünü Memleket'e anlattı. Türkoğlu "Türkiye'nin sektörde dünya çapında söz sahibi olmasına rağmen işleyemediğimiz için katma değer sağlayamıyoruz" dedi.

Diyarbakır mermer sektörü Haberi

Diyarbakır mermer sektörü

Sektör firmaları, gerek ağır coğrafi koşullar gerekse sosyo-politik konumundan dolayı yaşanılan tüm zorluklara rağmen sektördeki faaliyetlerini sürdürüyor. İlimizde mermer sektöründeki faaliyetlerin başladığı günden bu yana Sand Wave, Diyarbakır bej (AmedianBeige), Koky, Sahara ve Orient Pink adı altında marka olan taşlarımız, blok olarak başDiyarbakır'ın toplam ihracatının yüzde 68'ini mermer oluşturuyor ta Çin; ebatlı olarak ise başta Ortadoğu ve Suudi Arabistan olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilmektedir. 


Yılın 12 ayı ve 24 saat faal olan sektörümüz, 37 mermer ocağı, 26 modern mermer işleme tesisi (fabrika) ve buna bağlı olarak ilimizdeki uygulama atölyeleri üe birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Yan sektörde ise yaklaşık 3 bin 500 kişi çalışmaktadır. İlimiz bazında yapılan ihracatın yüzde 65'lik kısmını mermer sektörü oluşturmaktadır. 


Modern makine ekipmanlarıyla...