05 / 05 / 2024

Diyarbakır modern meydan

Diyarbakır modern meydan

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesinde 3 bin 360 metrekarelik alan modern bir meydana dönüştürülüyor.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi çok amaçlı spor tesisi yaptırıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçeye modern ve çok amaçlı spor tesisi kazandırmak için düğmeye bastı.  Yeni spor tesisin inşaatının 20 ayda tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Diyarbakır'a yeni modern meydan!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesinde 3 bin 360 metrekarelik alan modern bir meydana dönüştürülüyor.

Diyarbakır modern sanayi sitesine gelecek yıl kavuşacak!

TOKİ'nin üretimde verimliliğin artırılması ile istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için yapımına başladığı modern sanayi sitesi, 2019 yılında hizmete sunulacak. 

TOKİ, Diyarbakır'da modern sanayi sitesi inşa ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, üretimde verimliliğin artırılması ile istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için Diyarbakır'da yeni bir oto sanayi sitesi inşa ediyor.

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Diyarbakır'ın UEFA ve FIFA standartlarındaki modern stat hasreti bitiyor. 

Diyarbakır Kulp'a modern otogar inşa edilecek!

Kulp Belediyesince Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan İlçe Otogar Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Diyarbakır Lice’ye kent meydanı inşa ediliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice ilçesine Kent Meydanı inşa ediyor. 5 bin 700 metrekare alanı kapsayan Kent Meydanı, yıl sonuna kadar tamamlanıp halkın hizmetine açılacak.

Diyarbakır'a modern oto sanayi sitesi kurulacak!

Diyarbakır'da 7 bin 500 kişinin istihdam edileceği modern bir oto sanayi sitesi kurulacak. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır modern meydan Haberi

Diyarbakır modern meydan

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesine yeni bir meydan kazandırıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hayata geçirilen projeler ile kentin çehresi güzel bir görünüme kavuşturuldu. Alt ve üst yapıya yönelik çalışmaların yanı sıra uygulanan projelerle kent yeni yeşil alana kavuştu.

Çalışmalar kapsamında Ofis semtindeki Bilgi Evi önünde bulunan meydan yeniden düzenleniyor. Daha önce köhne olan alandaki betonarme yapılar ve mobilyalar boşaltıldı.

Yüzlerce ağaç ve binlerce mevsimlik çiçeğin dikileceği meydanda, 3 dönence, 2 asma germe gölgelendirme, oturma grupları ve kitap okuma bankları bulunacak. 

Meydana, saksı içinde ağaçlandırmada 61 leylandi, 217 altuni top mazı ve 32 süs kirazı, 210 yayılıcı dağ muşmulası, 50 gold taflan, 245 mini sarmaşık, 150 farklı gül ve 520 kartopu dikimi yapılacak. 

Vatandaşlardan Şehmus Emil, AA muhabirine,...