15 / 05 / 2024

Diyarbakır Surdaki kamulaştırmaya tepki

Diyarbakır Surdaki kamulaştırmaya tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesi için alınan ‘acele kamulaştırma’ kararına tepki gösteren Sur halkı, “Hükümet buradaki yaşamı yok etmeye çalışıyor. Biz dönüşümü kabul etmiyoruz. Zararlarımız ödensin biz evlerimizi kendimiz yaparız. Toledo filan istemiyoruz” diyor

2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!

Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...

Nef Arsa 31. ofisini Diyarbakır'da açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün tanıtım ve satış operasyonları yürütmek üzere Diyarbakır'da yer alan yeni satış ofisini hizmete açtı. 31. Ofisini açan Nef, arsa tarafında genişlemeyi sürdürecek. 

Sur'daki pasaj binasının kamulaştırılması mecliste!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan bir pasaj binasının kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Diyarbakır için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...

Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'da yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yıldırım'da 4 buçuk yılda 106 milyonluk kamulaştırma!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 23 yılda yapılan kamulaştırmanın yüzde 76'sını dört buçuk yılda tamamlayarak 147 bin 68 metrekarelik kamulaştırmaya 106 milyon 172 bin 656 TL harcadı.

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

154 kV Diyarbakır OSB TM İrtibat Hatları Projesi kapsamında bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Ergani'de acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Ergani Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacı ile kamulaştırma kararı alındı..

Diyarbakır Surdaki kamulaştırmaya tepki Haberi

Diyarbakır Surdaki kamulaştırmaya tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesi için alınan ‘acele kamulaştırma’ kararına tepki gösteren Sur halkı, “Hükümet buradaki yaşamı yok etmeye çalışıyor. Biz dönüşümü kabul etmiyoruz. Zararlarımız ödensin biz evlerimizi kendimiz yaparız. Toledo filan istemiyoruz” diyor.


Aylar süren sokağa çıkma yasağı sırasında tanklar ve ağır silahlarla adeta yerle bir edilen Sur’da tam olarak tespit edilemese de tahribat büyük. Sokağa çıkma yasağı ve polis kuşatmasının sürdüğü ilçede binlerce insan ‘Operasyonlar bitti’ açıklamasına rağmen evlerine dönemiyor. Başbakan Davutoğlu’nun ‘Orayı Toledo yapacağız’ açıklamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, belediye binasından, tarihi yapılara Sur’un neredeyse tamamı ‘acele kamulaştırma’ kapsamına alındı. Sur’da yaşayanlar ise tedirgin. Surlular, evlerini yakıp yıkanların şimdi de yaşamlarını yıkmak istediğini söylüyor.


KALBİM BURADA, ÇIKINCA NEFESİM KESİLİYOR


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği Dört Ayaklı Minarenin olduğu yerde...