29 / 04 / 2024

diyarbakır uçak iniş hattı

diyarbakır uçak iniş hattı

Hürriyet Gazetesi'nden Ümit Çetin'in haberine göre; Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının da bugün iniş yapacağı Diyarbakır Limanı, 22 katlı 2 binanın “mania hattı”nı (uçuş güvenliği hattı) ihlal etmesi nedeniyle ölümcül risk taşıyor...

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Bağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar İlçesi’nde bulunan kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Diyarbakır'daki Gazi Köşkü'nün akıbetiyle ilgili soru önergesi verildi!

Diyarbakır'da bulunan ve 2016 yılında ziyarete kapatılan Gazi Köşkü'nün akıbeti ve çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kaçak yapıları kaldırdı.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Uşak'ta bir inşaat işçisi evinde öldürüldü!

Uşak'ta inşaat işçisi Resul Arslan, yaşadığı evde tabancayla öldürüldü, 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Binali Yıldırım İstanbul’u akıllandıracak!

Sabah Gazetesi yazarlarından Timur Sırt bugünkü köşesinde ''Binali Yıldırım İstanbul’u akıllandıracak'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Timur Sırt'ın yazısı... 

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için pist hazır hale getirildi. 3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek.

Uşak'ta dönüşüm için 450 milyon lira harcandı!

Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır, Uşak’ın Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ı ziyaret etti. Cahan, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı.

diyarbakır uçak iniş hattı Haberi

diyarbakır uçak iniş hattı

Uçakların iniş hattında bulunan 63 metrelik 2 bina 10 yıldır yüzlerce yolcu taşıyan pilotların korkulu rüyası. 15 yıl önce Kayapınar Belediyesi’nden alınan ruhsatla yapımına başlanan ve 2003 yılında kaba inşaatı biten binalarla ilgili açılan onca davaya rağmen sorun hâlâ çözülemedi. Hava koşullarına göre şehir üzerinden inmek zorunda kalan uçaklar, bu binaların çok yakınından piste alçalmak zorunda kalıyor.


Mania planına göre en fazla 34.9 metre olması gereken binalar, 63 metrelik uzunluklarıyla yüksek risk oluşturuyor. Diyarbakır’da yapımı devam eden yeni terminal binasının tamamlanmasıyla uçuş trafiğinin en az 3 kat artması bekleniyor. Trafik artışıyla birlikte mevcut riskler de 3 kat artacak.


İnşaatları yapan Polat İnşaat A.Ş, 1998 yılında Kayapınar Belediyesi’ne başvurarak projenin ruhsatını aldı. 5 yıl sonra 2 bina da 22’nci kata ulaştı. Milli...