26 / 05 / 2024

diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç

diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Merkez Valiliğine atandı. Peki yeni Merkez Valisi Mustafa Cahit Kıraç kimdir? İşte Mustafa Cahit Kıraç...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 

Diyarbakır'da mola evleri inşa ediliyor!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentte engelli vatandaşlar için mola evleri inşa edileceğini açıkladı. 

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır'da 2016-2017'de yapılan projeler TBMM'de!

Diyarbakır ilinde 2016-2017 arasında yapılan projeler mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Diyarbakır'da 290 milyon TL'lik 85 proje tamamlandı!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki 249 projeden yapımı tamamlanan 85 yatırımın açılışının 1 Nisan'da gerçekleşeceğini söyledi.

Diyarbakırlı işadamları yatırım için kente geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy gurbette yaşayan Diyarbakırlı işadamlarını kente davet etti. Yarın Diyarbakır'da buluşacak işadamlarına kentteki iş fırsatları ve işbirliği olanakları anlatılacak.

diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç Haberi

diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç

Mustafa Cahit Kıraç kimdir?

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince Merkez Valiliğine atandı. Peki yeni Merkez Valisi Mustafa Cahit Kıraç kimdir?


1956 yılında Elazığ'da doğan Kıraç, ilk, orta ve lise eğitimini bu ilde tamamladı. 1975 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1979'da bitirdi.


1980 yılında Elazığ'da maiyet memurluğu görevine başladı. 1981 —1982 yıllarıı arasında Ağrı'da Diyadin Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı ile Tutak ilçe Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 1983 yılında Hatay Hassa ilçesinde başladığı kaymakamlık görevini 1986 yılına kadar sürdürdü. 1986— 1988 yılları arasında Diyarbakır Kulp İlçe Kaymakamlığı, 1988 —1992 yılları arasında Erzurum vali yardımcılığı görevinde bulundu. 


1990— 1991 yılları arasında eğitim amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca İngiltere'ye gönderildi. 1 yıl İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali...