09 / 05 / 2024

Doğal Taşı Konuşuyoruz

Doğal Taşı Konuşuyoruz

9. Natural Stone - Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl ziyaretçileri için fark yaratan bir etkinliğe imza attı

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Bakandan müjde geldi! Doğal gaza Aralık'ta zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaza Aralık ayında zam uygulanmayacağını duyurdu.

Kara kışta nefes aldıracak! 8000 bin liralık elektrik ve doğal gaz desteği

Doğal gaz ve elektrik desteği ile ilgili flaş gelişme. 9 Kasım’da yürürlüğe giren düzenleme ile işverenler, çalışanlara aylık 1000 TL, toplamda da 8.000 TL doğalgaz, ısınma ve elektrik desteği yapılacak. İşte tüm detaylar...

1 Kasım'da doğal gaza zam yapılacak mı?

Havaların soğumasıyla birlikte kombilerin mesaisi başladı. Kasım ayından sonra doğal gaz tüketimi daha da artacak. Yüksek doğal gaz faturalarıyla karşı karşıya kalacak milyonların gözü kulağı BOTAŞ'tan gelecek açıklamada. Kasım ayında doğal gaza zam gelecek mi? İşte kulislerde konuşulanlar

İntro Yapı Doğal Taş İnşaat Enerji Turizm İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İntro Yapı Doğal Taş İnşaat Enerji Turizm İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Neco Öztürk tarafından kuruldu.

Elektrik ve doğal gaz faturaları zamlanacak mı?

Kış aylarında vatandaşın en çok merak ettiği konu elektrik ve doğal gaz faturalarına zam gelip gelmeyeceği, faturaların ne kadar olacağı. Peki enerji kulislerinde neler konuşuluyor? EPDK ve BOTAŞ ne yapacak?

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz da yüzde 80 oranında sübvansiyon uygulandığını belirtti ve “100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" diye konuştu.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Rusya doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattı üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı yarından itibaren üç günlüğüne duracak. Kesintinin uzun vadede doğal gaz fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

Doğal Taşı Konuşuyoruz Haberi

Doğal Taşı Konuşuyoruz

Fuar kapsamında düzenlenen ‘Doğal Taşı Konuşuyoruz’ adlı seminer ile ziyaretçilere doğal taşın kullanım alanları uzmanlar tarafından örneklerle aktarıldı. 


Mermer ve doğal taş sektörünün dünyadaki en önemli buluşmalarından biri olan 9. Natural Stone - Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı kapsamında, ‘Doğal Taşı Konuşuyoruz’ adlı seminer gerçekleşti.  İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) katkılarıyla düzenlenen 9. Natural Stone Fuarı, bu yıl ziyaretçilerine yönelik düzenlediği seminerle doğal taşın tarihten günümüze nasıl farklı yorumlarla kullanıldığı hakkında  bilgi verdi. 


Seminer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden  Yard. Doç. Dr. Osman Arayıcı ve Yard. Doç. Dr. Özkal Barış Öztürk’ün ‘Taş üstünde taş üzerine’ adlı tarihten örneklerin yer aldığı sohbetle başladı.  Yard. Doç. Dr. Arayıcı ve Yard. Doç. Dr. Öztürk, doğal taşların uzun ömürlü ve taşıyıcı özelliklerinden dolayı...