06 / 05 / 2024

Doğalgaz 2016 indirim

Doğalgaz 2016 indirim

Doğalgaz fiyatında yüzde 10 indirim yapılması kararını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; “doğalgaz fiyatlarında, kış mevsimi öncesi indirim yapılması olumlu bir karardır” dedi.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde enerji ücretleri de yer alıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine seçim öncesi yüzde 90 seviyesinde bir indirim yapıldı. Fakat henüz bu indirim faturalara yansımadı.

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaz faturalarında indirim olacak mı, doğalgaz faturaları düşecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatlarına resmen yüzde 20 indirim yapıldı! BOTAŞ'tan son dakika açıklaması geldi!  

BOTAŞ'ın internet sitesinde doğalgaz tarifeleri güncellendi. Nisan ayı için doğalgaz tarifelerinde indirim uygulanacak. İşte detaylar..

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

İstanbullulara doğalgaz müjdesi! Bu indirimi kimse beklemiyordu!

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; indirim 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Bin TL ödeyen 879 TL ödeyecek! Herkes zam beklerken doğalgaza flaş indirim geldi!

Herkes doğalgaza yeni yılda zam beklerken flaş indirim milyonlarca aboneyi sevindirdi. Doğalgaz faturasını bin TL ödeyen bir abone yeni yılda 879 TL düzeyinde ödeyecek. İşte detaylar…

Benzin, mazot, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim geliyor mu? Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 düşürülmesi için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Kasım 2016 tarihinde 29892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Doğalgaz piyasası tarifeleri 2017!

Doğalgaz piyasası tarifeler yönetmeliği, 13 Ekim 2016 tarihinde 29853 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Doğalgaz 2016 indirim Haberi

Doğalgaz 2016 indirim

Doğalgaz fiyatında yüzde 10 indirim yapılması kararını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; “doğalgaz fiyatlarında, kış mevsimi öncesi indirim yapılması olumlu bir karardır” dedi.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Türkiye’nin doğalgaz ithalindeki maliyetinin kamuoyu tarafından bilinmiyor olması nedeniyle ithal rakamı ile tüketiciye ulaşan doğalgazın satış fiyatı arasında büyük bir makas olduğu, yıllardır dile getirilen bir konudur. Geçmiş dönemlerde ithal maliyeti ile iç pazardaki satış fiyatı konusundaki bu uçurum, sürekli olarak tartışma konusu olmuştur.

Elektrik ve su gibi ısınma için kullanılan doğalgaz tüketimi de yaşamsal önemde ve kamu hizmeti niteliğindedir. Bu nedenle bu hizmetlerin tüketiciye sunulmasında belirlenecek fiyat, kâr amacına yönelik olamaz. Fiyat belirlemesi, hizmetin devamlılığını sağlayacak yatırımları karşılayabilecek seviyenin...