05 / 05 / 2024

Doğalgaz anlaşması

Doğalgaz anlaşması

Türkiye’nin İstanbul’un da dahil olduğu batı bölgelerini yakından etkileyecek doğalgaz anlaşması imzalandı. Rusya, Ukrayna’ya giden doğalgazın vanasını açacak. Böylece Türkiye kışın başladığı bugünlerde doğalgaz krizine girmekten kurtulacak.

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT'den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar doğalgaz desteğinin detaylarını araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın doğalgaz devlet desteğine ilişkin açıklamasının ardından konu tekrardan gündeme geldi. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Doğalgaz fiyatı 2 bin Euro’yu geçti! Savaşla rekor geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından Batılı ülkeler pek çok yaptırım uygulamasıyla beraber doğalgaz rekor kırdı.

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla beraber Avrupa'da doğalgaz fiyatları, yalnızca bir gecede yaklaşık olarak yüzde 30'dan fazla artış yaşadı. Doğalgaz fiyatları, 118 dolarla kadar ocak ve Şubat ayının zirvesine oturdu. doğalgaz fiyatları en son 2021 senesinde 180 doları görmüştü.

Kanal İstanbul Montrö anlaşmasını nasıl etkiler?

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarından geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliğini düzenleyen Montrö anlaşmasına etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin 81 iline doğalgaz geliyor!

EPDK Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için 6, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi için 4 şirket şartname aldı. Türkiye'nin 81 ilinin doğalgaza kavuşması için kalan son iki ihale 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Türk Akımı anlaşması kabul edildi!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Akımı anlaşması Ocak ayında oylanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattına ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da ocak ayında oylanmasının planlandığı belirtildi.

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Doğalgaz anlaşması Haberi

Doğalgaz anlaşması

Doğalgazda Türkiye’yi rahatlatan anlaşma imzalandı. Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği, Brüksel’de 24 saat devam eden çetin görüşmelerin sonunda Rusya’dan Ukrayna’ya giden gaz vanasının açılması için anlaştılar. Böylece kış aylarına girilirken Türkiye’nin Ukrayna üzerinden gelen Rus gazını taşıyan Batı Hattı’ndaki sıkıntılar da aşılmış oldu. Kış aylarında yaşanması olası krizden de kurtulundu.


24 SAAT SÜRDÜ

Rusya adına Enerji Bakanı Aleksander Novak, Ukrayna adına enerji Bakanı Yuriy Prodan ve Avrupa Birliğini temsilen görüşmelere katılan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Oettiner, dün gece yarısı basının karşısına çıkarak doğalgaz krizinin 2015 Mart ayına kadar çözüme kavuşturulduğunu açıkladı. Varılan anlaşmaya göre Ukrayna, AB’nin garantörlüğünde Rusya’ya olan 5.3 milyar dolarlık doğalgaz borcunun 3.1 milyar dolarlık bölümünü yıl sonuna kadar ödemeyi kabul ediyor. Bu 3.1 milyar dolarlık borcun da...