07 / 05 / 2024

Doğalgazda konutların serbest tüketici limiti düşürüldü

Doğalgazda konutların serbest tüketici limiti düşürüldü

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 2015 yılı için doğalgazda konutların serbest tüketici limitini 100 binden 75 bin metreküpe düşürdü. Siteler talep birleştirerek istedikleri gaz şirketinden alım yapabilecek.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğalgazda kötü haber geldi! Faturaların bin TL'yi bulması bekleniyor! Hemen bu hesaplamalara bakın!

Doğalgaz için kötü haber geldi. Doğalgaza gelen fahiş zamlar, kış mevsimine girişle beraber faturalara da yansımaya başladı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, doğalgaz faturalarının önümüzdeki aylarda bin TL'yi geçmesi bekleniyor. 

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Yürürlüğe giren karar ile bütün konutların kapısına kadar doğal gaz hattı gelmek zorunda. Bu yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte detaylar..

Malatya Doğanyolu'da deprem konutlarının yüzde 80'i tamamlandı!

Malatya Doğanyolu'nda inşa edilen deprem konutlarının yapımı hızla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, deprem konutlarında son durum hakkında bilgi aldı. 

İlber Ortaylı: Doğanbey’deki binaları törenle yıkın!

Bursa’nın eski mimarisinin korunmasını isteyen Prof.Dr. Ortaylı, son günlerde yeniden kamuoyuna gelen Doğanbey konutlarını rezalet olarak tanımladı. İlber Ortaylı, “Başkanım bu binaları yıkın. Hem de yıkarken bir de tören yapın." dedi.

Akasya Modern’de konutların yüzde 70'i satıldı!

Kocaeli’nin yükselen trendi Başiskele Yuvacık’ta doğa ile iç içe panoramik deniz ve şehir manzarası ile tamamı dört katlı bloklardan oluşan Akasya Modern’de konutların yüzde 70'i satıldı.

Doğu'daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalı!

Yılbaşına kadar sigortalılık oranı yüzde 3’leri bile geçmeyen; başta Nusaybin olmak üzere Çukurca, Yüksekova, Şırnak, Sur’daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalanmış.

Kocaeli Yahya Kaptan Konutları'nın fiyatları artıyor!

20 yılı aşkındır talep gören bir konut grubu olan Yahya Kaptan Konutları'nın fiyatı çevresindeki gelişmelerden etkilenerek 300 bin TL'ye doğru gidiyor.Konutların son günlerdeki ciddi fiyat artışlarını uzmanlar değerlendirdi.

TOKİ Başkanı: Bursa'daki Doğanbey konutları yakışmamış

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Geldik gördük ne olduğunu. Bursa'daki Doğanbey konutları Bursa'ya yakışmamış" dedi. Ergün Turan, 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefleri olduğunu söyledi.

Akgedik TOKİ Konutları'nın temeli yazın atılacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Akgedik mahallesine inşa edecekleri toplu konutların temel atma töreniyle ilgili olarak, "Tahminen yaz aylarına doğru temel atma safhasına gelmiş olacağız." dedi.

Bakan Yıldız'dan doğalgazda indirim sinyali!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda indirim beklentisiyle ilgili, "Son 12 yılda ilk defa, satılan fiyattan aşağı düşme imkanı var." açıklamasını yaptı.

Doğalgaz faturasını düzenli ödeyenlerin oranı yüzde 70.4!

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, doğalgazda ödenmeyen faturalar nedeniyle yaşanan sıkıntıya işaret ederek, “Doğalgaz faturalarını ödemeyerek ihbara düşenler, dağıtım şirketi için büyük yük oluşturuyor

Doğalgazda konutların serbest tüketici limiti düşürüldü Haberi

Doğalgazda konutların serbest tüketici limiti düşürüldü

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), perşembe günkü toplantısında, doğalgazda 2015 yılı serbest tüketici limitini yeniden belirledi. Konutlarda, serbest tüketici sınırı 100 bin metreküpten, 75 bin metreküpe düştü. Buna göre yıllık 75 bin metreküp tüketimi olan konut ya da siteler, doğalgazını istediği bir tedarikçiden alabilecek. Bir konut yılda yaklaşık 1.500-2000 metreküp civarında doğalgaz tüketiyor. Bu nedenle konutların tek başına serbest tüketici olması zor. Onun için sitelerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Nitekim EPDK kaynakları, sitelerin talep birleştirme yoluyla ‘serbest tüketici’

olabileceğini belirterek “Serbest tüketici limiti belirlenirken, tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı dikkate alınıyor. Bu koşulları yerine getiren siteler, serbest tüketici olarak istediği kaynaktan gazını pazarlık yoluyla alabilir”değerlendirmesinde bulunuyor.


Gazda, serbest tüketici olmak için dağıtım şirketinin otomasyon sistemine bağlanacak uzaktan erişim ekipmanlarının da tesis...