03 / 05 / 2024

doğaltaş ihracatı azalma

doğaltaş ihracatı azalma

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor..

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Türk çiftçisinin gözbebeği! Toprağın bereketli çocuğu, verimiyle gözleri kamaştırdı! Yeni hedef ilginç

Türkiye'de yetişen çok sayıda ürün var. Ancak Türkiye bu ürünlerden bazılarında dünyada liderlik ediyor. İşte o ürünlerden biri de kiraz. Üreticisini her daim sevindiren kiraz yine yanıltmadı. Kirazda şimdi uzak doğuya ihracat hedefleniyor.

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Allahverdi tarafından kuruldu.

DAİB üyesi firmalardan 1,5 milyar dolarlık ihracat!

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) üyesi firmalarca yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,15 artış gösterirken, birliğin ihracatı ülkelere göre değerlendirildiğinde ilk sırada Irak yer aldı.

10 bin ihracatçıya daha yeşil pasaport imkanı doğdu!

TİM Başkanı İsmail Gülle,'Yeşil pasaport için ihracat limitin 500 bin dolara inmesiyle yeşil pasaporta hak kazanan ihracatçı sayısı 11 bin 952'den 22 bin 325’e yükseldi.' ifadesini kullandı.

Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Ekonomi artık dünyada doğuya doğru kayıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda. Onun için doğuya ihracatımızı artırmak durumundayız." dedi.

DAİB'den 1 milyar 340 milyon dolarlık ihracat!

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) üyesi 17 ildeki firmalar tarafından 9 ayda yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,76 artış göstererek 1 milyar 340 milyon 406 bin dolar oldu.

Doğubeyi Otomotiv İnşaat Tekstil Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğubeyi Otomotiv İnşaat Tekstil Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Halil Akdağ tarafından kuruldu.

Ceyhan Bağcı'dan MAG Business’a özel röportaj

ONYX Doğaltaş ve İnşaat Ltd. şirketinin kurucusu Ceyhan Bağcı, dünyanın en büyük projelerine uzanan başarı yolculuğunu MAG Business’a verdiği özel röpartajında anlattı.

Cmkar Mekanik İnşaat Doğal Gaz Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmkar Mekanik İnşaat Doğal Gaz Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Kara tarafından kuruldu. 

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

doğaltaş ihracatı azalma Haberi

doğaltaş ihracatı azalma

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor. Çin'de çıkan yeni kanunla beş yıl kamu binası yapılmasının kısıtlamasının, mermer ve dogaltaşa talebi azaltacağı bekleniyor. Sektör, buna rağmen Çin'den vazgeçmiyor. İki yıllık gerilemenin geçici olduğunu düşünen temsilciler, gerilemeye rağmen en büyük ihracat pazan olma özelliğini sürdüreceğini belirtiyor. 


Çin'de 6-9 Mart 2015 arasında düzenlenen karnen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuan'na katılan ihracatçılar, gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye milli katılım organizasyonunu üstlenen Ege Maden İhracatçılan Birliği (EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, 'Türk doğaltaş sektörü, Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğun geçici olduğunu, önümüzdeki yıllarda Çin'in inşaat sektöründe tekrar bir canlanma olacağını ve ihracatımızın artacağını öngörüyorlar' dedi. 


Haber...