12 / 05 / 2024

doğaltaş sektörü etkileri

doğaltaş sektörü etkileri

3. Meslek Komitesi Başkanı Metin Şener, "Asya'dan başlayan ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu'daki iç savaşlar her sektörü olduğu gibi ülkemiz ve bölgemiz doğaltaş sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir" dedi.

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) desteği verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu fırsattan faydalanacak. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

Doğanlar Holding 2021'de inşaat sektörü için 600 milyon TL bütçe ayırdı!

Doğtaş ve Kelebek'in patronu Davut Doğan, 2021 yatırımları içerisinde inşaat sektörü olduğunu dile getirerek bu alanda 600 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti. 

Rus inşaat sektöründe ilave fırsatlar doğması muhtemel!

DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün, "Rusya'da inşaat sektörünün salgın sonrası ekonomik kalkınmanın lokomotifi olabileceği düşünülüyor. Türk müteahhitlik firmalarının yer almaya devam etmesi halinde önümüzdeki dönemde ilave fırsatların doğması muhtemel" diye konuştu.

İnşaat sektörü doğru yatırım aracı olacak!

Simon-Kucher&Partners Direktörü Cem Balıkçıoğlu, normalleşme süreci ve sonrasına ilişkin, "Teknoloji olan ülkeler de elektronik ara malı ithalinin yükseleceğini öngörebiliriz. Benzer şekilde bir çok alt sektörü ile istihdam yaratabilecek inşaat sektörü de bazı ülkeler için doğru yatırım olacak" dedi

Koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri!

İMSAD’ın ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 32’ncisi ‘COVID-19/EKONOMİ-20’ başlığı altında düzenlendi. Toplantıda koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri değerlendirildi.

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Asır Mozaik Karo Ve Doğaltaş İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asır Mozaik Karo Ve Doğaltaş İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Resul Cengiz ve Nurşen Akkurt ortaklığında kuruldu. 

Doğanlar Yatırım Holding inşaat sektörüne odaklanacak!

Doğanlar Yatırım Holding, Doğtaş ve Kelebek markalarıyla öne çıkıyor. Firma 2018 yılında inşaat ve enerji sektörüne odaklanacak.

Mert Kutlu: İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor!

İnşaat sektörü Eylül ayında hızlı ilerleyişini devam ettirdi. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, "İnşaat sektörü doğru hamlelerle süreci iyi yönetiyor ve özellikle konutta satış rekorları kırıyor" dedi

Çin ve ABD inşaat sektörü doğal taş ihracatını etkiliyor!

İMİB Başkanı Kahyaoğlu Çin ve ABD'de inşaat sektörünün hızlanmasının özellikle doğal taş ihracatını artırıcı bir etki yaptığını bildirdi.

doğaltaş sektörü etkileri Haberi

doğaltaş sektörü etkileri

3. Meslek Komitesi Başkanı Metin Şener, "Asya'dan başlayan ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu'daki iç savaşlar her sektörü olduğu gibi ülkemiz ve bölgemiz doğaltaş sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir" dedi. Şener, Türkiye'nin doğaltaş sektöründe en önemli pazarının Asya ve Ortadoğu ülkeleri olduğunu, bu ülkelerde yaşanan ekonomik durgunluk ve iç savaşların direkt olarak sektörü olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Çin'in inşaat sektöründe yeni düzenlemelere gittiğini belirten Şener, "Çin'deki inşaat firmalarına inşaatın yüzde 35'lik kısmının öz sermaye ile tamamlanması mecburiyeti getirildi. Bu değişiklikten sonra Çin'de inşaat sektöründe yeni projelerin başlaması yavaşlama sürecine girdi. Bundan ülkemiz ve Güney Marmara'da faaliyet gösteren doğaltaş sektörü olumsuz yönde etkilendi" şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra Suriye ve Ortadoğu'da yaşanan iç karışıklıkların da doğaltaş sektörünü olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen...