02 / 05 / 2024

dolar abd dış ticaret açığı

dolar abd dış ticaret açığı

ABD'de dış ticaret açığı nisanda beklenenden fazla geriledi. Ülkenin ihracatı nisanda yüzde 3,5 artarak 252,6 milyar dolarla rekor seviyeye çıkarken, ithalatı yüzde 3,4 azalış kaydetti. Rakamlar kürsel piyasalarla birlikte Türkiye'de de doları uçurdu.

Elinde avucunda dolar olanlara büyük şok! Dünyaca ünlü banka dolar kurunun dip yapacağı tarihi açıkladı!

Elinde avucunda dolar olan pek çok yatırımcı dolar kuru ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru düşecek mi yoksa yükselecek mi? İşte dünyaca ünlü bankanın 1 doları bile olanları şaşırtan o tahmini...

Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru

2 Şubat 2024 dolar kuru bugün güne yükselişle başladı. Güne yüzde 0,49 yükselişle başlayan dolar kuru dün 30,33 liradan işlem gördü. Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru.

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.

1 dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar? 28 Ekim 2023 dolar kaç lira?

Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıkladı. 500 baz puan artış yapılan kararın ardından faizler yüzde 35'ye yükseldi. Kararın hemen arından dolar kuru düşüşe geçti. Peki bugün dolar ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 28 Ekim 2023 dolar/TL kuru...

Dolar/TL düşüşe geçti! Bugün dolar/TL kuru ne kadar oldu? 27 Ekim Cuma dolar kaç TL?

Dün Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Banka, faizleri politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın ardından piyasalarda hareketlilik görülürken dolar kuru bugün güne düşüşle başladı. 27 Ekim Cuma dolar ne kadar oldu? 

5 Eylül Salı dolar ne kadar? Dolar kuru bugün ne kadar? Güncel dolar alış satış fiyatı

5 Eylül Salı günü dolar kuru döviz almak isteyenler ve bozdurmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dün dolar/TL kuru 26,77 liradan işlem gördü. Peki bugün dolar/TL kuru ne kadar? 5 Eylül 2023 dolar kaç lira?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolarda son durum! Dolar/TL bugün yükseldi mi, düştü mü? 

TCMB, piyasa beklentilerinin çok üzerinde bir faiz artırımına gitmesi piyasaları hareketlendirdi. Kararın hemen ardından dolar kuru düşüşe geçerken bugün dolar/TL ne kadar oldu? 25 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Ekonomik krizin ve enflasyonist baskının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, doların düşüşüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Kara, doların neden düştüğüne dair dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştirdi.

Dolarda flaş gelişme. Dolar alacaklar acil gelsin öğrensin

Dolarda kritik bir haftaya giriliyor. Dolar almayı düşünen vatandaşların mutlaka bu detayları öğrenmesi gerekiyor. İşte detaylar....

Dolar resmen tüm iplerini kopardı! 26 lirayı da devirdi: 1 dolar şimdi tam bu kadar olacak!

Dolar/TL dün de kritik bir eşiği aştı ve 26 lriayı devirdi. Peki dolar daha da yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Bankalardan çılgın dolar kampanyası! Ödül miktarı aklınızı başınızdan alacak

Bankaların yastık altında doları olan müşterilere yönelik çılgın dolar kampanyaları başladı. SMS le müşterilerine ulaşan bankalar vatandaşın yoğunluğu ile karşılaştı. İşte dolar kampanyaları.

1 doları bile olanlar dikkat! Tek tek açıklandı! Dolar nereye gidiyor? 

Piyasalarda doların değer kaybedeceği ile ilgili güçlü söylemler devam ederken, yatırımcılar neden düşüş beklediklerini tek tek açıkladı. Peki dolar neden düşecek?  

dolar abd dış ticaret açığı Haberi

dolar abd dış ticaret açığı

ABD'de beklenenden fazla gerileyerek 4 ayın en düşük seviyesine inen dış ticaret açığının, bu dönemde 89,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Dış ticaret açığı, martta 107,7 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaşmıştı.

Ülkenin ihracatı, nisanda bir önceki aya göre yüzde 3,5 artarak 252,6 milyar dolarla serinin açıklanmaya başlandığı 1950'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşırken ithalatı yüzde 3,4 azalışla 339,7 milyar dolara geriledi.

TİCARET AÇIĞI MEKSİKA İLE ARTTI ÇİN'LE AZALDI

ABD'nin Meksika ile arasındaki ticaret açığı bu dönemde artış gösterirken, Çin ve İsviçre ile olan ticaret açığı azalış kaydetti.

Ülkenin Meksika ile ticaret açığı, nisanda bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 17 artarak 11,5 milyar dolara çıktı.

ABD'nin Meksika'ya ihracatı bu dönemde 27,8 milyar dolar olurken, ülkeden yapılan ithalat 39,3 milyar dolar olarak kaydedildi.

ABD'nin Çin ile arasındaki ticaret açığı ise nisanda yüzde 20 azalarak 34,9...