29 / 04 / 2024

dolar artışı ev fiyatlarını nasıl etkiler

dolar artışı ev fiyatlarını nasıl etkiler

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.

Tesla'dan 1 Mart'a kadar indirim fırsatı!

Tesla, Amerika'da bazı Model Y araçlarının ücretlerinde indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Bu kampanya ! 1 Mart'a kadar devam edecek ve bu tarihten sonra rakamlarda en az 1000 dolar artış olacağı açıklandı.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası rezervleri bu hafta 1 milyar 615 milyon dolar arttı!

Merkez Bankası'nın haftalık rezervleri belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, bu hafta bir önceki haftaya göre 1 milyar 615 milyon dolar artışla 124 milyar 498 milyon dolara yükseldi.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Merkez Bankası rezervleri 489 milyon dolar artarak 113,6 milyar dolara yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 21 Temmuz 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 489 milyon dolar artış göstererek, 113 milyar 551 milyon dolara ulaştı.

Tahliye ve kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüksek kira artışı, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken ‘tahliye’ ve ‘kira tespit’ davaları da mahkemeleri kilitledi.

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Düşük faizli hazine bonosuna yanaşmayan bankalar dövize çevrilen kur korumalı mevduatta adeta para seçiyor. Büyük bir banka 10 bin doları 3 aylık olmak kaydıyla getirene 598 dolar artı faiz avantajı başlattı.

Ev almak isteyenler dikkat! 2. tur ev fiyatlarını vuracak!

Türkiye'nin 2. tur seçimine yaklaşırken, ev almayı düşünenler için zaman daralıyor. Seçim sonrası emlak piyasasında beklenen fiyat artışı, ev hayallerini ertelemek isteyenleri endişelendiriyor.

Tüketici borcu ilk kez 17 trilyon doları geçti

New York Federal Rezervinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, tüm kategorilerdeki borçlanma toplamı Ocak-Mart döneminde yaklaşık 150 milyar $ veya %0.9 artışla 17.05 trilyon $’a ulaştı. Bu, toplam borçluluğu 2019′da sona eren Covid öncesi döneme göre yaklaşık 2,9 trilyon dolar artırdı.

Dolar 21 TL olarak hesaplanıyor! Makas 1 TL'yi aştı! Uzmanlar bas bas bağırdı! Zam geliyor zam...

Bankalarla piyasa arasındaki kur makası gittikçe açıldı. Dolar artık 21 TL'den hesaplanmaya başlanırken uzmanlar bas bas bağırdı! Zam geliyor zam...

dolar artışı ev fiyatlarını nasıl etkiler Haberi

dolar artışı ev fiyatlarını nasıl etkiler


Dolar kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, "Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir" dedi.



Normal şartlarda gayrimenkul sektörünün eylül ayında piyasanın canlanmasını beklediğini anımsatan Durbakayım, şunları kaydetti:

"Genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilinin 2 hafta uzaması gibi etkenlerle piyasanın canlanma beklentisi kasım ayı sonuna ötelendi. Eğer süreç normal şartlarında devam etseydi, yani hazirandan sonra hükümet kurulsaydı yüzde 20'le ulaşan zamların...