05 / 05 / 2024

dolar artışı inşaat firmaları ne kadar etkiledi

dolar artışı inşaat firmaları ne kadar etkiledi

Dolardaki yükselişe bağlı artış göstermeye başlayan konut fiyatlarının daha da artacağı endişesi gayrimenkul sektörünün son dönemdeki gündem maddelerinden birini oluşturuyor.Konut alıcısı ise kararsız. Yatırım için doğru zaman mı? Sorusuna cevap arıyor.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

İnşaat malzemeleri ihracatında rekor artış: 32 milyon doları geçti!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen inşaat malzemelerinin şubat ayı ihracat rakamlarında büyük artış görüldü. Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Dış Ticaret Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. İşte ayrıntılar...

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Tek-Art İnşaat 2021 yılında ne kadar hasılat elde etti?

Tek-Art İnşaat tarafından yayınlanan finansal rapora göre, şirket 1 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 döneminde 41 milyon 122 bin 80 TL hasılat elde etti.

Fatma Yılmaz, Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yılmaz'ın istifası kabul edildi. Yerine Müjdat Aybar'ın atanmasına karar verildi. 

Muhsin Danışman, Tek-Art İnşaat Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Tek-Art İnşaat'ın ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Özlem Nazlı Arıkan'ın 3 Ocak 2022 taraihinde görevinden ayrılması sebebiyle yerine Muhsin Danışman'ın atanmasına karar verildi. 

Özlem Nazlı Arıkan, Tek-Art İnşaat'tan ayrıldı!

Tek-Art İnşaat Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapan Özlem Nazlı Arıkan, 3 Ocak 2022 tarihinden itibaren görevinden ayrıldı.

dolar artışı inşaat firmaları ne kadar etkiledi Haberi

dolar artışı inşaat firmaları ne kadar etkiledi

Sinan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alrashdan, son zamanlarda yatırımcının yatırım araçları konusunda kafasının karışık olduğuna ve dolardaki artışın inşaat maliyetlerini yükselttiğine dikkat çekerek değerlendirmede bulundu:


İnşaat maliyetleri dövize endeksli

Dolardaki artış, yüzde 80 dövize endeksli olan inşaat maliyetlerine yansıdı. Bu artış, inşaat malzemelerini vadeli alan firmalar için ise vade farkıyla birlikte maliyetlerini daha da artırdı. Maliyetleri yükselen firmaların bu yükselişi konut fiyatlarına yansıtması bekleniyor. Kısa vadede bu maliyet artışları konut satışlarının sürekliliği için fiyatlara yansıtılmadı ama çok yakında konut fiyatları maliyetler oranında artacaktır. Ancak mali yapısı ve öz kaynakları güçlü, satın almalarının hepsini projeye başlamadan yapan inşaat firmaları dolardaki artıştan etkilenmeyerek konut fiyatlarına zam yapmayacaktır. Sinan Gayrimenkul olarak satın almalarımızı projeye başlamadan yapıyor olmamız bizim de dolardaki artıştan maliyet anlamında...