27 / 07 / 2024

dolar kurunun artması konut sektörünü etkiler mi

dolar kurunun artması konut sektörünü etkiler mi

Dolarda yalnızca bir ayda yüzde 7.0'yi bulan hızlı yükselişin, ithalata dayalı birçok sektörde olduğu gibi, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi büyük projeleri ve konut sektörünü de olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Dev bankalar dolar tahminlerini tek tek açıkladı, doları olanlar rakamlara inanamadı!

Hem doları olanlar hem de dolar almak isteyenler dolar kurunun yönünü merak ederken, dev bankalardan da peş peşe dolar tahminleri geldi. Peki dolar kuru 2024 yılının sonunda kaç TL olacak? 

Alman banka doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı!

Yaklaşık 2 hafta sonra ilk kez 33 TL'nin üzerini test eden dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı yatırımcılar tarafından merak edilirken, Commerzbank 2024 sonu için 35 olan beklentisini koruduğunu kaydetti.

Fitch'ten son dakika yıl sonu dolar tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda işte tam bu kadar olacak!

Fitch Direktörü ve Türkiye Analisti Morales yatırımcıların gözdesi dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. İşte son dakika yıl sonu dolar tahmini...

Dolar 120 TL olacak dediler... Üstüne bir de tarih verdiler

Dolar kuru hızla artmaya devam ederken, vatandaşlar da dolar kurunun nereye gideceğini merak ediyor... Dolar kuru hakkında yapılan son açıklama kafa karışıklığına neden oldu. Dolar 120 TL olacak dediler... Üstüne bir de tarih verdiler.

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Yatırımcılar dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Barclays analistleri, son zamanlarda istikrarlı seyreden Dolar/TL kurunda yaz aylarında ılımlı da olsa bir yükseliş olabileceğini bekliyor. 

Dolar için şaşırtan yıl sonu tahmini geldi! Dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

Hem doları olanlar hem de dolar almak isteyenler dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

Ünlü ekonomist dolar kurunun Eylül 2024'te ne kadar olacağını açıkladı, rakamı görenler inanamadı!

Yatırımcıların gözdesi dolar kurunda hareketlilik azalırken, ünlü ekonomistten de çarpıcı bir açıklama geldi. İşte son dakika dolar kuru tahmini...

Dr. Mahfi Eğilmez dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Dr. Mahfi Eğilmez yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Dolar yatırımcıları dolarlarını satıyor! Dolar düşecek mi? Ekonomist Mahfi eğilmez resmen açıkladı!

Ekonomit Mahfi Eğilmez, yerel seçim sonrası döviz bozdurma eğiliminin nedenlerini grafiklerle açıkladı. Peki dolar kurunun sonu mu geldi? Dolar düşmeye devam edecek mi? İşte ayrıntılar...

Dolar yatırımcısını şaşkına çeviren dolar tahmini! Para piyasaları uzmanı Şirin Sarı açıkladı! 25 TL olacak!

Yatırımcılar dolar kurunun ne olacağını merak ederken, yabancı kurumlardan dolar tahmini geldi. 25 lira olacağına yönelik gelen açıklamalar yatırımcıları şaşkına çevirdi. İşte son dakika dolar tahmini...

Dev Banka'dan yeni dolar yorumu! Yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviye resmen açıklandı! Hazır olun!

Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? soruları merak edilirken, İngiltere merkezli dev banka HSBC yıl sonu dolar kurunun ne kadar olacağını açıkladı. 

S-P Global Ratings dolar kurunun 2025 sonunda 43 TL olacağını açıkladı, vatandaşlardan yanıt gecikmedi: Fazlası olur!

Kredi derecelendirme kuruluşu S-P Global Ratings, 2025 yılının sonunda Türkiye'de doların 43 TL olmasını beklediği açıkladı. Peki vatandaşlar ne dedi? 

Elinde dolar olanlar dikkat! Ünlü ekonomistten 'Dolar düşecek mi' sorusuna yanıt geldi!

Dolar kurundaki son durum yatırımcıların gündeminden düşmezken pek çok kişi de dolar kurunun nereye gideceğini araştırıyor. Peki dolar düşecek mi? Dolar yükselecek mi? 

dolar kurunun artması konut sektörünü etkiler mi Haberi

dolar kurunun artması konut sektörünü etkiler mi

Dolarda "faiz indirim" baskılarıyla tetiklenen yükseliş, uluslararası gelişmelerin de etkisiyle hız kazandı ve ABD para birimi 2.5155 liralık yeni zirveye çıktı. DHA'nın sorularını yanıtlayan Ekonomist Mustafa Sönmez,  üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi büyük projelerin başladığı dönemde 1.80 lira düzeylerinde olduğunu anımsatarak, bugün yüzde 40 yakın oranlarda artışla 2.50 lirayı aştığına dikkat çekti.


CİDDİ ARTIŞLAR OLACAK

Bu yükseliş nedeniyle inşaat sektöründe konut yatırımları dahil tüm projelerin gözden geçirilmesi gerekeceğine işaret eden Sönmez, "Üçüncü köprüde 2.5 milyar dolarlık gibi bir maliyeti var. Bu kaynağın dışarıdan bulunması gerekiyor. Bu proje yapılırken dolar 1.80 liraydı. Şimdi çok ciddi bir kur farkı ortaya çıkıyor. Fizibiliteleri bütün yatırım projelerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Bazı projelerin, kamu özel işbirliklerinin tekrar masaya getirilmesi muhtemel. Bunların çok ciddi yatırım maliyet...