05 / 05 / 2024

dolar kurunun yükselmesi konut fiyatlarını etkiler mi

dolar kurunun yükselmesi konut fiyatlarını etkiler mi

DOLARDAKİ yükselişin konut fiyatlarına yansımasına değerlendiren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Kur, 2.70-2.75 seviyelerinde dengelenirse bunun yüzde 2-3 mertebesinde konut fiyatlarına yansıması olacak” dedi.

Standard Poor's yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Rakamı görenler inanamadı!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen dolar kuru ile ilgili bir yeni tahmin daha geldi. Uluslararası finans piyasalarının önde gelen kuruluşlarından S-P Global dolar kurunun bu yıl sonunda 31,88 TL olacağını belirtti.

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

Dolar/TL kuru ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair beklentilerin yükselmesi ile son bir yılın en iyi çıkışına hazırlanıyor.

Dolar kuru bayramdan sonra ne olacak? 1 dolar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklama!

Bayrama sayılı günler kala dolar kurunun nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Peki dolar kuru babyramdan sonra ne olacak? 1 dolar yükselecek mi düşecek mi?

Dolar kuru yılbaşından bu yana yüzde 9.67 arttı!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu yaptığı paylaşımda dolar kurunun yılbaşından bu yana üç ayda yüzde 9.67 artış gösterdiğini belirtti.

Demir cevheri fiyatları geriledi! İnşaat demir fiyatları fırladı! 1 ton inşaat demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün zam geldi. Doların yükselmesi ile baskı altında kalan demir cevheri vadeli fiyatları 109,61 dolara geriledi. Bu düşüş inşaat demir fiyatlarına olumlu yansıdı, demir fiyatları fırladı. 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar?  Güncel demir fiyatları 18 Mart 2024...

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini kapsayan ve merakla beklenen mart ayı anketini yayımladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Elinde avucunda dolar olanlara büyük şok! Dünyaca ünlü banka dolar kurunun dip yapacağı tarihi açıkladı!

Elinde avucunda dolar olan pek çok yatırımcı dolar kuru ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru düşecek mi yoksa yükselecek mi? İşte dünyaca ünlü bankanın 1 doları bile olanları şaşırtan o tahmini...

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Güncel hurda fiyatları ne kadar? 27 Ekim bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları

Geri dönüşüm firmaları tarafından güncel hurda fiyat listesi açıklandı. Dolar kurunun yükselmesi ile Vatandaşlar 'Hurdaya zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurdaya zam geldi mi? 27 Ekim Cuma hurda fiyat listesi.

Doların 18 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun 18 TL birden yükseleceği tarihi açıkladı. 

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Ünlü ekonomist duyurdu: 2024 yılında dolar 42 lira olacak! 

Dolar kurunun ne kadar olacağı merakla takip ediliyor. Enflasyon oranlarını işaret eden ekonomist Selçuk Geçer, doların 2024 yılında 42 TL olacağını belirtti. İşte Geçer'in açıklamaları...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

dolar kurunun yükselmesi konut fiyatlarını etkiler mi Haberi

dolar kurunun yükselmesi konut fiyatlarını etkiler mi

Türkiye’de 13 yılda yapılan konutların yaklaşık yüzde 8’ini TOKİ’nin yaptığını belirten Turan, şunları söyledi: “Biz şu anda yılda 50 bin, 60 bin konut üreten idarenin başı olarak bir ‘S.O.S’ görmüyoruz. Piyasa kendini regüle edecek düzeydedir. Kısa süreli kur hareketleri çok etkili değil, nerede kalıcı olacağına bakmak lazım bunun. Şu anda buna göre oturup da kura göre yeni bir strateji tayin edelim noktasında değiliz.”


ALT GELİRDE TALEP ÇOK

“İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız” diyen Başkan Turan, inşaatın ekonomik büyümede itici güç olduğunu belirtti. Alt ve orta gelirli vatandşın ev talebinde patlama olduğunu belirten Turan, “Gaziantep’te bin 154 konutluk projeye 15 bin talep bekliyoruz. İstanbul Kayabaşı’nda kurayla satılacak bin 500 konuta 77 bin 493 başvuru geldi. Sektörün bazı segmentlerinde yığılma olabilir. Onu da...