03 / 05 / 2024

dolar mevduat

dolar mevduat

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, bir önceki haftaya göre 2 milyar 51 milyon dolar azalarak 106 milyar 865 milyon dolara geriledi.

Bankada altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini hesabı olanları ilgilendiriyor! Tarih uzatıldı!

Bankalarda altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları olanları ilgilendirecek yeni karar alındı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih resmen uzatıldı. 

Türkiye'nin dolar zengini ili belli oldu! Görünce çok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Türkiye'de döviz mevduatının en yüksek olduğu iller açıklandı. Türkiye'de dolar zengini ili belli oldu! Görünce şok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu...

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! Hamle üstüne hamle geliyor! Bankada doları olanlar...

Dolardaki yükselişi durdurmak için hamle üstüne hamle geliyor. Merkez Bankası'ndan bankalara yazı gitti ve zaman belirlendi. Kur Korumalı Mevduat sahipleri ile bankada doları olanlar dikkat.

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Dolar satış rakamlarının yükselmesi sebebiyle, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını değerlendirenler de zarara uğrayabilirler. Dolar satış rakamının 20 TL'sinin üstüne çıkması ve alım-satım arasındaki makasın açılması, bu yatırımcıların sağladığı kazançları azaltabilir yahut zarar görmelerine sebep olab

Kur Korumalı Mevduat'ta faiz yüzde 25'e çıkarıldı! Doların önüne kimse geçemedi

Merkez Bankası'nın arka kapı satışları, Suudi Arabistan'dan gelen milyarlarca dolar, Kur Korumalı Mevduat'ta sınırların kaldırılması doların önüne geçemedi. Alınan hiç bir önlem doların yükselişine engel olamadı.

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Geçtiğimiz ayın son haftasında, bankalardaki döviz mevduatının önemli ölçüde gerilediği ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre, söz konusu hafta içi bankalardaki döviz hesaplarında 2 milyar 948 milyon dolar gibi çok büyük bir rakamın çözüldüğü ortaya çıktı.

Bankalarda 92 günlük faiz yüzde 30’u aştı, Kapalışarçı’da dolar 19 TL’ye ulaştı!

Bankalarda mevduata verilen faizlerde büyük yarış başladı. Mevduat faizlerinde sadece bu hafta 1 ila 2 puanlık artışlar yaşandığı ve bazı bankaların yüzde 30 barajını da aştığı, öte yandan dövize olan taleple, Kapalıçarşı’da doların 19 TL’ye ulaştığı iddia edildi.

Dolar kuru 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Dolar kuru uzun süredir yatay bir seyir izliyor. Dövize talebi frenlemek amacıyla uygulamaya konulan Kur Korumalı Mevduat hesabına ise eskisi kadar ilgi yok. Yüksek enflasyon nedeniyle alternatif yatırım arayışında olanların bir kısmı ise dövizde kalmaya devam ediyor. Peki, dolar 2023'de ne olur?

Bu verilere çok şaşıracaksınız! İşte en fazla dolar biriktiren şehir!

Kur korumalı mevduat ile daha önce geleneksel davranışlarını sürdüren mevduat sahiplerinin tercihleri büyük oranda değişti. 2021 senesinin Aralık ayından bu yana bakın hangi şehir en fazla TL mevduata sahip olurken, hangisi doları tercih etti…

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Geçen sene bu aylarda yürürlüğe giren ve süresi bir yıl daha uzatılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan ilgi doların sabit kalması ve faiz oranları sebebiyle azaldı. Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışın başladığı iddia ediliyor. Nasıl Bir Ekonomi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş paraların nereye gide

Altın mı? Borsa mı? Döviz mi? Mevduat mı? KKM'den çıkan para nereye gidecek?

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarından çözülme başladı. Faizin gerilemesi ve dolar kurunun baskı altında tutulması KKM hesap sahiplerini sistemden çıkmaya iterken tasarruf sahiplerinin yöneleceği yatırım aracı merak ediliyor.

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

dolar mevduat Haberi

dolar mevduat

Türk lirası likiditesinde ve dağılımında yaşanan gelişmelerin mevduat ve kredi fiyatlamaları üzerindeki etkileri, döviz kurundaki gelişmelerin enflasyon beklentileri üzerindeki gecikmeli etkileri, kur korumalı mevduat ürünlerine yönelik gelişmelerin ters para ikamesi, döviz piyasalarının derinliği ve istikrarı ve fiyat istikrarı üzerindeki etkileri analiz edilmeye devam ediliyor.

Son verilere göre Kur Korumalı Mevduat kapsamında açılan hesaplar 782 milyar liraya ulaştı. İlk vadeler mart-nisan aylarında doldu. Bu kapsamda 23 Mart-8 Nisan arasında vadesi dolanlar için Hazine bütçeden 13.2 milyar lira, Merkez Bankası da dövizden dönenler için 1.6 milyar lira kur garantisi ödedi. KKM’ye geçen şirketlere sağlanan kurumlar vergisi avantajı nedeniyle vazgeçilen vergi tutarı da 10.1 milyar lira oldu. 

TCMB, Haftalık Para ve Banka İstatistikleri’ni yayınlandı. Merkez Bankası’nın toplam rezervlerinin azaldığını gösteren veri şöyle: 

"29 Nisan itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 697 milyon dolar...