29 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Dolar satış rakamlarının yükselmesi sebebiyle, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını değerlendirenler de zarara uğrayabilirler. Dolar satış rakamının 20 TL'sinin üstüne çıkması ve alım-satım arasındaki makasın açılması, bu yatırımcıların sağladığı kazançları azaltabilir yahut zarar görmelerine sebep olab



KUR KORUMALI MEVDUAT HESAPLARININ BÜYÜKLÜĞÜ 1.9 TRİLYON TL'YE ERİŞTİ

Merkez Bankası kuruyla muhafaza edilen mevduat hesapları, son zamanda  yatırımcılar içinde popüler hale geldi. Bu hesaplar, yatırımcıların serbest piyasada kazanacakları getirilerden daha az olsa da, kur riskine karşı muhafaza sağlarlar.

Son hesaplamalara göre, serbest piyasada 3 ayda yüzde 7,38 kazanç sağlanabilirken, aynı dönemde Merkez Bankası kuruyla yüzde 3,30 kazanç elde etti. Benzer halde, 6 ayda serbest piyasada yüzde 9,45 gelir sağlanırken, TL karşılığı olarak yüzde 4,57 kazanç sağlandı. 1 senelik zaman için ise serbest piyasada yüzde 37,61 oranında getiri sağlayabilirsiniz, KKM hesapları yüzde 31,64 getiriye erişildi.

Bu hal, yatırımcıların Merkez Bankası kuruyla muhafaza edilen mevduat hesaplarına yönelmelerine sebep oldu. Nitekim, kur korumalı mevduat hesaplarının büyüklüğü 14 Nisan haftasından itibaren 1.9 trilyon TL'ye ulaştı ve bu rakamın daha da çıkması bekleniyor.

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 21 Nisan haftasından itibaren açıklayacağı yeni bilgiler, KKM hesaplarındaki çıkışın ne kadar süreceğine dair önemli ipuçları verebilir. Fakat bayram tatili sebebiyle kısa bir hafta olması, verilerin tesirini sınırlayabilir.

Netice olarak, yatırımcılar, serbest piyasada kazanacak yüksek getirilerin yanında kur riskine karşı muhafaza sağlayan kur korumalı mevduat hesapları içinde tercih yaparken dikkatli olmalı ve uzun vadeli stratejiler oluşturmalıdırlar.

Son zamanlarda döviz kurlarında yükseliş sürat kazanarak sürüyor. Bankalararası piyasada doların TL karşısındaki değeri senebaşından bu yana yüzde 3,83 yükselirken, serbest piyasada bu yükseliş yüzde 8,10'a erişti. Benzer durumda, Euro bankalararası piyasada yüzde 7,06 yükselirken serbest piyasada yüzde 11,41 yükseliş oldu.

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön