29 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduat ne zaman sona eriyor? KKM'de son tarih belli oldu

Kur Korumalı Mevduat ne zaman sona eriyor? KKM'de son tarih belli oldu

TBMM’ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak.



Çalışanlara elektrik ve doğalgaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz geri ödenebilmesi ile varlık yönetim şirketlerine verilen 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçların tasfiyesini de içeren ekonomiye yönelik "torba" kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

KKM’NİN SÜRESİ BELLİ OLDU

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklifle birlikte Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacağını söyledi. 

Elitaş sıfır ve ikincil el taşıtlarda 6 bin kilometre veya 6 ay süreyle satmama şartına uymayan oto galerilere uygulanan 8 bin 500 lira para cezasının alt limitinin ise 10 bin, üst limitin 300 bin liraya çıkarılacağını belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıt veren Elitaş, "Öğrenim ve katkı kredisi borçlarına ilişkin faiz silinecek, anaparanın ödenmesiyle ilgili bir ödeme planı var mı?" sorusu üzerine, "Ödeme planı hali hazırda var, bu kapsamda ödenecek. Faizli kısmı nasıl ödeniyorsa faizsiz kısmı da aynı şekilde ödenmeye devam edilecek." diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön