16 / 05 / 2024

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Kur Korumalı Mevduatı değerlendirenler dikkat! 

Dolar satış rakamlarının yükselmesi sebebiyle, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını değerlendirenler de zarara uğrayabilirler. Dolar satış rakamının 20 TL'sinin üstüne çıkması ve alım-satım arasındaki makasın açılması, bu yatırımcıların sağladığı kazançları azaltabilir yahut zarar görmelerine sebep olab



Döviz kurlarındaki yükselişe ilave olarak, gram altının ücretleri ve sertifikası satışlarında da değişik ücretler olmaktadır. Bankalararası piyasada gram altının ücreti sene sonuna göre yüzde 13,72 yükselirken, serbest piyasada gram altın satış ücreti yüzde 22,34 çıkış kaydetti.

Fakat, tüm bu negatif olaylara rağmen Borsa İstanbul BİST100 endeksi yatırımcısına yılbaşından bu zamana yüzde 12,25 kaybettirdi. Dün de BİST 100 endeksi yüzde 2'nin üzerinde bir kayıp yaşadı.

Bu ilerlemelerin ışığında, yatırımcılar kur korumalı mevduat hesaplarına dönmektedir. 14 Nisan haftasından sonra  kur korumalı mevduat hesapları 1.9 trilyon TL'ye erişmiştir ve BDDK'nın yeni verilerinin açıklanmasıyla beraber KKM hesaplarındaki çıkışın sürmesi beklenmektedir.

İş Bankası emeklilere bayram havası estirdi! Bu promosyon zevkten dört köşe edecek

Çiftçiler dikkat! 11 Milyar hibe verilecek

Evlenmek üzereyseniz masraf için kara kara düşünmeyin! İzpacınıza devlet ortak oluyor! Bu fırsatı kaçırmayın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön