08 / 05 / 2024

dolar reel getiri

dolar reel getiri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları" sonuçlarını açıkladı. Temmuz ayında hem TÜFE hem ÜFE ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi, dolar sağladı.

Dolar 22 yılda 20 kat arttı! 

Ülkemizde enflasyonda yaşanan yükselişle birlikte fiyatlar katlanarak artarken, maaşlar da reel bazda azalma gösterdi.  2002 yılında 1.61 Türk Lirası şeklinde olan dolar, 22 senede 20 kat artış göstererek, 32.5 Türk Lirası'na ulaşırken, Euro ise söz konusu bu dönemde 1.66 Türk Lirası'ndan 34.9 Türk

Son 6 aydaki halka arzlarda en yüksek getiri sağlayan 11 şirket!

Yatırımcıların en çok takip ettiği konular arasında yer alan halka arzlar yüzde 238 oranında kazandırırken adeta enflasyon ve dolar üstü getiri sağladı. İşte son 6 aydaki halka arzlarda en yüksek getiri sağlayan 11 şirket...

Mart 2024'te en çok bu yatırım aracı kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılının Mart ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı resmen duyurdu. Peki bu ay hangi yatırım aracı kazandırdı?

Şubat ayında buna yatırım yapan yaşadı! Tek tek açıklandı, en çok o yatırım aracı kazandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı son dakika açıklamasına göre aylık en yüksek reel getiri, Şubat'ta yüzde 8,91 oranlarıyla Borsa İstanbul 100 endeksinde oldu. 

Son halka arzlar yatırımcılara ne kadar kazandırdı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan halka arzlar yüzde 238 oranında kazandırırken adeta enflasyon ve dolar üstü getiri sağladı. İşte yatırımcısına en çok kazandıran halka arz...

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

TÜİK açıkladı! En çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklama kapsamında, yatırımcısına en fazla reel getiri sağlayan yatırım aracı; aylık bazda altın, yıllık bazda ise borsa olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

Ünlü profesörün dolar tahmini panik yarattı: Vatandaşlar ev ve arabalarını satarak dövize yöneldi!

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Birleşmiş Milletler raporu, Türk Lirası'nın değer kaybını ve doların geleceğini analiz ederek önemli uyarılarda bulundu. Dış borçlardaki yüksek risk, cari açık ve reel faiz politikası gibi faktörler, doların Türk Lirası karşısında değerini nasıl etkileyec

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 

dolar reel getiri Haberi

dolar reel getiri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları" sonuçlarını açıkladı.

Hem Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hem Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi, temmuzda dolar sağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları" sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, aylık bazda en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,80, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 1,49 ile dolar oldu.

ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından BIST 100 Endeksi yüzde 3,83, külçe altın yüzde 3,54, mevduat faizi yüzde 0,57 ve avro yüzde 0,03 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise avro yüzde 0,65, mevduat faizi yüzde 0,10 yatırımcısına reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi yüzde 3,18 ve külçe altın yüzde...