04 / 10 / 2024

dolar türk lirası faiz

dolar türk lirası faiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi zorunlu karşılıklara uyguladığı faiz oranını sıfıra çekerken gerçek kişilerde dövizden dönüşüme uyguladığı ilave faiz ödemesini de sonlandırdı.

Hangi yatırım aracı kazandırdı, hangisi kaybettirdi? Bu hafta borsa kazandırdı, döviz ve altın kaybettirdi...

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama olarak yüzde 0,83 değer kazanırken, altının gram fiyatı yüzde 0,27, avro/Türk Lirası ve dolar/Türk Lirası yüzde 0,05 değer kaybetti.

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbul’da yaşamanın maliyeti haziranda aylık 63.524 Türk Lirası.

İBB'ye bağlı İPA’nın haziran ayına ilişkin ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nı açıkladı. Bu kapsamda İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 79,5 oranında artarak, 63.524 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Altın ve para piyasaı uzmanı İslam Memiş, son bir ayda Türk lirasına ciddi geçiş olduğunu açıkladı. Vatandaşların çoğu araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş yaptığını belirtti.

Deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Son 2 senede sadece, 2023-2024 senelerinde merkezi idareden deprem çalışmaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon Türk lirası, çok büyük kaynakları bu anlamda seferber etmiş durumdayız."

Borsa İstanbul'da bu hafta hangi hisse senedi kazandırdı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,51, Euro/Türk Lirası yüzde 0,36, altının gram fiyatı yüzde 1,19 değer kaybederken, dolar/Türk Lirası yüzde 0,15 değer kazandığı belirtildi. Bu hafta en fazla artan hisse ise, yüzde 19,08 ile MİA Teknoloji olduğu belirtildi

Kızılay açıkladı! Türk Kızılay'ın vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı!

Kurban bedelleri bu yıl, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz tarafından yurt içi 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışında ise 4 bin 300 Türk Lirası olarak kaydedildi. 

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

S&P Global ekonomideki kademeli dengelenme ile beraber Türk bankalarındaki dengesizliklerin terse dönmesi beklediğini ifade etti. Bu doğrultuda, S&P'nin yayınladığı notta ayrıca dolar/TL tahminine de yer verildiği belirtildi.

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk müteahhitlerin şu ana kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendiğini açıkladı. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmanıyor! Dövizde tarihi anlar! 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları

Türk Lirası'ndaki değer kaybı devam ediyor. Bugün Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmandı ve tarihi rekorlarını kırdı. İşte 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları.

Dolar 31 TL'ye merdiven dayadı! Euro rekor kırdı! Döviz yatırımcısı müjde! 8 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar, Türk Lirası karşısında sınırlı yükselişine devam ederken euro TL rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira oldu? 8 Şubat 2024 döviz kurları...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Dolar 30,14 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/Türk Lirası, güne yatay seyir ile  başlamasının ardından da 30,1430 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dolar, dün artış eğiliminde hareket ederken dolar/TL bazında günü yüzde 0,1 yükselişle 30,1316'dan tamamlandığı kaydedildi. 

dolar türk lirası faiz Haberi

dolar türk lirası faiz

Merkez Bankası, dövizden TL'ye dönüşüm sağlayamayanlar için döviz hesaplarına yüzde 1,5 olarak daha önce uygulayacağını açıkladığı komisyon sisteminde değişiklik yaptı. Merkez Bankası, cuma günü bankalara gönderdiği yazı ile değişikliklerin 15 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağını belirtti.

YÜZDE 8,5 İLE YÜZDE 14 ARASINDA FAİZ 

Değişiklik öncesi zorunlu karşılıklara, TL payını artırıcı yönde yüzde 8,5 ile yüzde 14 arasında farklılaşan faiz oranları uygulanıyordu.

Merkez Bankası'nın bankalara gönderdiği yazıda, "Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz/nema oranı yüzde sıfır olarak belirlenmiş ve yurt içi yerleşik gerçek kişilere ait hesapların dönüşümüne bağlı olarak Türk lirası zorunlu karşılıklara ilave faiz/nema ödenmesi uygulamasına son verilmiştir" denildi.

TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜM HEDEFİ 2 EYLÜL'E ERTELENDİ

Merkez Bankası, gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı döviz tevdiat hesaplarından TL'ye yüzde 20 dönüşüm...