03 / 10 / 2024

Dolar ve faiz

Dolar ve faiz

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerde değişiklik yapmamasının ardından dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybederken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri geriledi.

Fed'in faiz indiriminden sonra piyasalar hareketlendi! Altın, Dolar, Euro ve Bitcoin'de son durum...

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekmesi sonrası küresel piyasalarda hareketlilik yaşandığı kaydedildi. Faiz indirimi, yatırım araçlarının fiyatlarında belirgin değişikliklere yol açtı. Altın, dolar ve Bitcoin'de son durum ne oldu? 

Konut, arsa, dolar, otomobil, faiz... Önümüzdeki 3 ayın en çok kazandıracak enstrümanı belli oldu!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, yatırımcılara seslenerek önümüzdeki 3 ayın en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı. Peki; konut, arsa, dolar, otomobil ve faiz hangisi kazandıracak? İşte detaylar...

Elinde dolar ve Euro olanlar için flaş uyarı geldi!

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı islam Memiş'ten elinde dolar ve Euro olanlar için flaş bir uyarı geldi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Dolar ve Euro bayram sonrası kaç TL oldu? Döviz tutan 400 milyar TL kaybetti! 1 dolar bugün kaç TL? 

Piyasaların açıldığı bugün, son dakika dolar ve Euro fiyatları merak ediliyor. Peki 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL? İşte o son dakika rakamlar...

Ünlü kripto fenomeni uyardı: Bayram öncesi dolar ve gram altın alırsan zarar edersin!

Altın fiyatlarındaki son durum pek çok yatırımcı tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bayram öncesi dolar ve gram altın alırsan zarar edersin!" dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. Murat Gültekin açıklamasında  'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır' ifadelerini kullandı. 

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

TOGG kredileri arttı mı? Yeni krediler ve faiz oranları neler?

TOGG kredileri yükseliyor. Buna göre, ortaya çıkan söylemlerde bankalar TOGG için yeni kredi ve faiz oranları belirlemeye başlamış durumda.

Dolar ve euro yatırımcıları dikkat! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 18 Nisan 2024 döviz kurları

Dolar ve euro yatırımcıları güncel döviz kurlarını araştırıyor. Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 18 Nisan 2024 döviz kurları.

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro kaç TL oldu? 15 Nisan 2024 döviz kurları

Otadaoğu'daki yükselen gerilim yatırımcıları güvenli liman olarak gördüğü varlıkara yönetti. Tercihini dolardan yana yapan yatırımcılar güncel dolar kurunu araştırıyor. Dolar ve euro kaç TL oldu? 15 Nisan 2024 döviz kurları.

Borcu olanlar Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve İş Bankası'nın kapısını tıklattı! Mart 2024'te en düşük faiz hangi bankada?

Altın, dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor gelirken, bankaların kredi faiz oranları da pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki bankların kredi faiz oranlarında son durum ne? En düşük faizi hangi banka veriyor? 

İslam Memiş bu haftayı işaret etti! Elinde dolar ve altın olanlara seslendi! Uyanın...

Altın ve dolar piyasası bu haftaki kritik gelişmelere odaklandı. Bu hafta Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, ''uyanın'' diyerek seslendi.

Dolar ve faiz Haberi

Dolar ve faiz

ABD'de dün açıklanan Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı kararları ve Fed Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarının ardından dolar endeksi ve faizler düşüşe geçerken, pay piyasalarında sınırlı da olsa yükselişler görüldü. Fed faizlerde değişikliğe gitmezken, üyelerin büyük çoğunluğu faiz artışına bu yıl içinde başlanması yönünde görüş bildirdi.


ABD ekonomisine ilişkin beklentilerini de güncelleyen Fed, bu yılki büyüme tahminini yüzde 2,3 - 2,7 aralığından yüzde 1,8- 2 aralığına çekerken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahminlerini ise yüzde 2,3 - 2,7 aralığından, yüzde 2,4 - 2,7 aralığına revize etti. Fed üyelerinin yıl sonuna ilişkin faiz oranı beklentilerinin medyanı yüzde 0,625, 2016 sonuna yönelik faiz tahminlerinin medyanı ise yüzde 1,625 oldu.


Analistler, Fed üyelerinin tahminlerinden yola çıkarak bu yıl sonuna kadar 0,25 puanlık en fazla iki...