18 / 05 / 2024

dolar yükselirse konut fiyatları yükselir

dolar yükselirse konut fiyatları yükselir

Geçtiğimiz hafta 2.5'i gören dolardaki artış, konut fiyatlarına da yansıyacak. Sektörde girdiler ağırlıklı olarak ithal olduğundan fiyatlara yüzde 5 ila 10 arasında zam bekleniyor.

Dolar için 'perşembe' alarmı! Dolar yükselmeye devam edecek mi? Uzman isimden net açıklama geldi!

ING'nin döviz analisti jeopolitik risklerin azalmasıyla dolarda geri çekilmelerin görüldüğünü belirterek perşembe gününe dikkat çekti. Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? 

Dolar kuru bayramdan sonra ne olacak? 1 dolar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklama!

Bayrama sayılı günler kala dolar kurunun nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Peki dolar kuru babyramdan sonra ne olacak? 1 dolar yükselecek mi düşecek mi?

Dolarlarımızı satalım mı? sorusuna ünlü ekonomistten net yanıt geldi! Dolar yıl sonunda tam tamına bu kadar olacak

Yerel seçimlerin ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti.  Seçim sonrası özellikle döviz tarafından yükseliş bekleyen yatırımcılar ters köşe oldu. Peki dolar yükselecek mi? Dolarlarımızı satalım mı?

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Döviz yatırımcısına müjde! Dolar yükseldi, euro fırladı! 9 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın son işlem gününde döviz kurlarında hareketlilik başladı. Dolar yükselmeye devam ederken euro kuru tarihi rekorunu kırdı. Bugün dolar ne kadar? Bugün euro kuru kaç TL? 9 Şubat 2024 döviz kurları...

Bugün 1 dolar 30,62 TL oldu! Dolar yükseliyor! 3 Şubat 2024 dolar/TL alış satış fiyatı

3 Şubat dolar kuru hafta sonunun ilk gününde yüzde 0,15 artışla 30,62 TL'den işlem görüyor. Dolar yükselmeye devam ediyor. 3 Şubat 2024 dolar/TL alış satış fiyatı.

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Altın, dolar, borsa kazandırırken konut yerinde mi sayacak?

Milyonlarca kişi bu yıl kazandıracak yatırım araçlarını merakla araştırıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, dolar, borsa ve konut ile ilgili bu yıla ilişkin beklentilerini X sosyal medya hesabından açıkladı...

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

dolar yükselirse konut fiyatları yükselir Haberi

dolar yükselirse konut fiyatları yükselir

Dolardaki yükseliş inşaatçıları düşündürmeye başladı. Maliyetleri artan şirketler, ev fiyatlarına zam yapacak. 


Geçtiğimiz hafta 2.5'i gören dolardaki artış, konut fiyatlarına da yansıyacak. Sektörde girdiler ağırlıklı olarak ithal olduğundan fiyatlara yüzde 5 ila 10 arasında zam bekleniyor. 


KUR 2.30'U GEÇERSE SIKINTI 


Al Jazeera Türk'ten Melis Kobala konuşan Karadeniz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, "Başta demir olmak üzere çimento ve benzeri girdileri dolarla alıyoruz. Maliyet yükü artıyor" dedi. Karadeniz, doların 2.30'un üzerinde olmasının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. 

Karadeniz, şöyle konuştu: "Kur zapted ilemeyince enflasyon da zaptedilemiyor. 


Bunlar da zam olarak vansıvor. İnşaat sektörü için dolarda 2.30'un üstü inşaat firmaları için son derece olumsuz. 


İnşaat firmaları üretmek zorunda. 

Yabancı satış döviz bazlı olduğu için onlarda avantaj oluyor. Dolarda bu seviyeler kalıcı olursa en az yüzde 5 zam...