06 / 07 / 2024

Dolmabahçe Saat Kulesi hakkında bilgi

Dolmabahçe Saat Kulesi hakkında bilgi

Sultan Abdülhamit'in 1891 yılında yaptırdığı Dolmabahçe Saat Kulesi, ''Sahlep Bar'' olarak hizmet verecekmiş. Dört katlı kulenin giriş katında hediyelik eşya satılacakmış. Diğer katlarında ise sahlep servisi yapılacakmış.

İzmir'e Sabancı kulesi geliyor! Dev inşaat için kollar sıvandı!

Sabancı Holding'e ait Bayraklı Salhane'deki parsellerin imar planları askıya çıkarıldı sonrasında yapılan pşna değişikliği ile birlikte dev inşaatın önü açılmış oldu.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Antalya saat kulesine kubbe yapılacak!

Antalya'nın en önemli sembollerinden biri olan Saat Kulesi'nin tepesinde, 1940'lı yıllara kadar kubbe olduğu ortaya çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, üzerine sonradan yapılan taşları kaldırarak, Saat Kulesi'ne kubbe yapacak.

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Tarihi Tophane Saat Kulesi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Feridun Tarım, 33 metre yüksekliğe sahip katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'ndeki çalışmaları anlattı. Tarım, kulenin restorasyonunun önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi.

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

1905 yılında inşa edilen Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde PVC kaplamalar kullanıldı.

Dolmabahçe Saat Kulesi hakkında bilgi Haberi

Dolmabahçe Saat Kulesi hakkında bilgi



Saat kulesine ''Sahlep Bar'' 


Padişah 2. Abdülhamit'in 1891 yılında yaptırdığı ve İstanbul'un en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Dolmabahçe Saat Kulesi, bugün ''Sahlep Bar'' olarak hizmete açılacak. Milli Saraylar Daire Başkanı Türkan İnce, ''Amacımız bu tarihi mekanı yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak'' dedi. Fıskiyeli geniş bir kaideye oturan Dolmabahçe Saat Kulesi, dört katlı. Giriş katında sarayları tanıtan broşürler, kitapçıklar, hediyelik eşyalar satılacak. İki, üç ve dördüncü katında ise sahlep servisi yapılacak. Konuklar sahleplerini, 102 yaşındaki kulenin daire odalarında içebilecek.


Milliyet Gazetesi 25 Ağustos 1993



Abdullah Kutalmış...