04 / 05 / 2024

dönüştürülmüş evler

dönüştürülmüş evler

Şehrin keşmekeşinden, gürültüsünden ve kirliliğinden dolayı artık çevre dostu evlerde yaşayanlarımızın sayısı artıyor. Ayrıca günlük yaşamı daha yaşanır bir hale getiren bu evler, oldukça ucuza mal ediliyor.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

ABD'de hapishaneden dönüştürülen otel 495 bin dolara satışta!

ABD'nin Minnesota şehrinde bulunan 19. yüzyıldan kalma otele dönüştürülmüş bir hapishane 495 bin dolara sahibi tarafından satışa çıkarıldı.  Otelde ayrıca "Mahkeme odası", "Ayılma odası", "Şerif bölümleri" de yer alıyor. 

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Kuleli Askeri Lisesi müzeye dönüştürülecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi'nin Türkiye’nin en büyük müzesine dönüştürüleceğini, bir kısmını ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı. 

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Konya Meram'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarında yıkılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor.

Melikgazi'de 2.136 daire dönüştürülecek!

Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Melikgazi'de 2.136 daire dönüştürülecek.

İnanç Kabadayı: Türkiye'de 7 milyon konut dönüştürülmeli!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, çalışmalarında önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kabadayı, 20 milyon konut stoğunun olduğunu ve 7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Ambarlı Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü!

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü. Belediyenin döküme engel olmak yerine hafriyat dökülen alanın düzenlemesini yapması ise skandal olarak yorumlandı.

Terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü!

İngiltere'de bulunan yıllardır çürümeye terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü.Kalenin aslında uygun olarak tuğla ve ahşap malzeme kullanarak yapılan antik kalede etrafı açık olan odalar muhafaza edildi.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

dönüştürülmüş evler Haberi

dönüştürülmüş evler

Şehrin keşmekeşinden, gürültüsünden ve kirliliğinden dolayı artık birçoğumuz doğaya geri dönmeye çalışıyoruz. Her geçen gün çevre dostu evlerde yaşayanlarımızın sayısı artıyor. Ayrıca günlük yaşamı daha yaşanır bir hale getiren bu evler, oldukça ucuza mal ediliyor. Kendi elektriğini, suyunu ve ısısını üreten bu evlere yakından bir göz atalım.


FATURA ÖDEMEYE SON

Bu tür evler, kendi enerjisini rüzgâr ve güneşten faydalanarak üretebilen bir sisteme sahiptir. Normal bir evin kullanacağı elektriği kolayca üretebilir. Sadece elektrik de değil doğalgaz sorununu da çözer. Yağmur sularını toplayarak, ev içi kullanım suyuna hatta içme suyuna dönüştürebilir. Yenilenebilir enerji kaynaklarını, elektrik ve ısı enerjisine dönüştürür. Tüm bir evin ısınması ve aydınlanması için ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılayabilir.



DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ EVLER 

Oldukça tasarruflu bu evler, hurdalardan, enkazlardan çıkarılan malzemelerle yapılıyorlar. Sadece gerekli olan,...