25 / 05 / 2024

döşeme nedir

döşeme nedir

İnşaat terimi olan döşeme nedir? Yanıtı, detayları ve döşeme çeşitleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Matrah düzenlemesi nedir? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araba fiyatları...

Matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV matrah düzenlemesinden sonra düzenlemenin hangi araçları kapsadığı merak konusu oldu. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu?

ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman? ÖTV matrah düzenlemesi nedir?

ÖTV matrah düzenlemesine dair son gelişmeler yakından takip ediliyor. İşte ÖTV matrah düzenlemesine dair son gelişmeler!

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ali Kılıç tarafından kuruldu.

4. sınıf Emniyet Müdürü maaşı ne kadar? 4. sınıf Emniyet Müdürü nedir?

4. sınıf Emniyet Müdürü ne demek, 4. sınıf Emniyet Müdürü nasıl olunur şeklinde araştırmalar yoğun olarak yapılıyor. İşte detaylar!

Yeni kira düzenlemesi nedir? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme 5 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kira düzenlemesiyle ilgili detaylar netleşti. Peki yeni kira düzenlemesiyle neler değişecek? İşte yeni kira düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan caminin bir kısmı, İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan gelen ekipler tarafından restore edildi. Döşeme Camisi ramazan ayında ibadete açılacak...

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Adana’daki selin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediyesi, Döşeme Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi planladığını yazılı olarak açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Adana’nın Döşeme Mahallesi 5 yıldır dönüşmeyi bekliyor!

Adana’nın 5 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Döşeme Mahallesi’nde tek bir çivi bile çakılamadı.

döşeme nedir Haberi

döşeme nedir

Döşeme nedir?

Döşeme, bir yapıyı katlara ayıran ve üzerinde yürünen; yükleri ve kendi ağırlığını taşıyarak mesnetlere nakleden yapı elemanları olarak ifade ediliyor. Döşemeler, birçok şekilde farklı malzemelerde yapılabiliyor. Peki döşeme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Döşeme yapılışı..

Döşemelerin kalıplar, genellikle yapılacak hatıl yada kiriş kalıplarıyla ile birlikte hazırlanıyor. Döşeme altına destekleme yapılıyor. Bunun nedeni ise üzerine gelecek betonarme elamanın ağırlığını taşıması için yapılıyor. Çekme gerilimini önlemek için çekmeye çalışan kısmına çelik konuyor. Çelikler bir düz ve bir piliye olarak hazırlanıyor. Esas çeliklerin doğrultusuna dik konulan ve bağlanan dağıtma çelikleri yapılıyor.


Daha sonra kalıbı hazırlanmış döşemenin içine çelik donatısı yerleştiriliyor. Bu kalıbın içine beton dökülüyor.


Döşeme nasıl yapılır, yanıtladıktan sonra, döşeme çeşitlerine değinelim. Döşemeler yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanıldığı malzemeye göre farklı çeşitler...